Lopušanová zažíva vydarený vrchol sezóny. Pri ďalšej jasnej výhre sa blysla tromi bodmi

Nela Lopušanová v drese tímu Bishop Kearney Selects.
Nela Lopušanová v drese tímu Bishop Kearney Selects. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. apr 2024 o 16:10

Po dvoch zápasoch má na konte už sedem bodov.

TAMPA. Slovenská hokejistka Nela Lopušanová strelila gól a na ďalšie dva prihrala pri jasnej výhre jej BK Selects nad Worcester Whitehawks NAHA 5:0.

Šestnásťročná Lopušanová hrá so svojím tímom Národný šampionát USA v kategórii dievčat do 19 rokov, ktorý hostí Tampa od 2. do 7. apríla.

Talentovaná Slovenka najskôr prihrávala na gól na 2:0 a potom zvyšovala na 4:0. Asistovala aj na posledný zásah duelu. Tri body zaznamenala aj jej spoluhráčka Anabella Fanaleová.

Lopušanová má na majstrovstvách USA na konte po dvoch zápasoch už sedem bodov za jeden gól a šesť asistencií. Štyri gólové prihrávky zaznamenala aj pri úvodnom triumfe 13:0 nad Dallas Stars Elite.

Pôvodne jej na oficiálnej stránke za prvý zápas pridelili dve asistencie, ale neskôr štatistiky upravili. Lopušanová je tak po dvoch skupinových zápasoch na celej kanadského bodovania celého turnaja.

VIDEO: Gól Nely Lopušanovej

Hráčky BK Selects majú turnaj rozohraný výborne a sú blízko postupu do štvrťfinále. Čaká ich ešte záverečné stretnutie v skupine, keď v noci zo stredy na štvrtok o 0.25 h vyzvú Mid Fairfield CT Stars.

Vo vyraďovacej fáze sa predstaví osem najlepších tímov systémom na jeden zápas. Play-off sa odohrá od 5. do 7. apríla.

Tím BK Selects je na prestížnom podujatí nasadený ako prvý, keď počas sezóny dosiahol bilanciu 42 výhier - 3 remízy - 7 prehier.

Na národnom šampionáte pre TOP 16 tímov štartuje piaty raz za sebou a doterajším vrcholom je druhé miesto z roku 2021.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Lopušanová zažíva vydarený vrchol sezóny. Pri ďalšej jasnej výhre sa blysla tromi bodmi