Lopušanová hviezdila medzi ženami. Dala 10 gólov, na 9 asistovala

Nela Lopušanová s tortou v tvári počas 15. narodenín.
Nela Lopušanová s tortou v tvári počas 15. narodenín. (Autor: instagram)
Sportnet|27. feb 2023 o 08:35

Podarilo sa jej to v deň 15. narodenín.

ŽILINA. Každý má oslavu pätnástich rokov v niečom inú. Niekto ju trávi doma s rodinou, niekto s najbližšími priateľmi a spolužiakmi.

Nela Lopušanová ju absolvovala na ľade a v ženskej extralige. Strelila desať gólov, na ďalších deväť prihrala a po zápase dostala tortou do tváre.

Viac bodov ako rokov

Mladá hokejistka nastúpila v nedeľu na zápas ženskej seniorskej ligy v drese Vlci Žilina. Pri víťazstve nad poslednými Košicami sa podpísala na 19 góloch z 24.

Spoluhráčky jej za to pripravili nezabudnuteľnú oslavu. Ako dopadla, môžete vidieť na videu.

VIDEO: Nela Lopušanová s tortou v tvári

Žilinčanky zvíťazili v 6. kole extraligovej nadstavby na domácom ľade aj vďaka Lopušanovej suverénne 24:1. Súperky prestrieľali v pomere 95:19.

Mladá hokejistka vyslala 19 striel na brankárku Ice Dream Košice, na konci svietilo v jej štatistikách 17 plusových bodov.

Tabuľku ženskej extraligy vedú Popradské líšky so ziskom 54 bodov, druhé sú hokejistky Martina (32 bodov). Žiline patrí priebežne tretia priečka s 25 bodmi.

Neprestáva udivovať

Lopušanová má v prebiehajúcom ročníku najvyššej ženskej súťaže na konte osem zápasov a fenomenálnu bilanciu 28 gólov a 21 asistencií.

Pred nedeľňajším duelom bolo jej maximum v jednom zápase sedem. V kanadskom bodovaní súťaže je na priebežnom 4. mieste, avšak jej konkurentky odohrali viac než dvojnásobný počet zápasov. S priemerom 6,13 bodu na zápas je suverénnou líderkou súťaže.

Len nedávno ju vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku majstrovstiev sveta hokejistiek do 18 rokov.

Vo švédskom Östersunde získala prakticky všetky individuálne trofeje, bola najproduktívnejšou hráčkou, najlepšou útočníčkou a nechýbala ani v All-Star tíme šampionátu.

Najviac zaujala vo štvrťfinálovom stretnutí proti Švédsku takzvaným Michigan gólom. Pri mantineli si puk rýchlym pohybom nabrala na čepeľ hokejky a spoza brány skórovala.

Lakrosovým spôsobom na šampionáte už predtým prekvapila aj Japonsko.

Napodobnila trebárs Fína Mikaela Granlunda, ktorý takýmto spôsobom na MS 2011 v Bratislave rozhodol semifinále Fínska s Ruskom.

Lopušanová okrem pôsobenia v reprezentácii a ženskom tíme Žiliny hráva aj ligu so staršími žiakmi, resp. hráčov do 16 rokov. So 43 bodmi v 13 dueloch a priemerom 3,31 bodu na zápas patrí k najlepším.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lopušanová hviezdila medzi ženami. Dala 10 gólov, na 9 asistovala