Vyhrážali sa mu smrťou. Polícia vyšetruje vyhrážky voči hokejistovi Colorada

Nazem Kadri.
Nazem Kadri. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. máj 2022 o 06:45

Nazemovi Kadrimu boli adresované viaceré nevhodné slová.

DENVER. Útočník Colorada Avalanche Nazem Kadri si v poslednom období vypočul nemiestne poznámky i vyhrážanie sa zabitím. Začala sa nimi zaoberať aj polícia.

Tá pri vyšetrovaní spolupracuje s NHL.

"Všetky vyhrážky smerujúce voči hráčom či zamestnancom NHL posudzujeme veľmi prísne," vyjadril sa pre AP zástupca komisionára súťaže Bill Daly. "Sme v kontakte s políciou v St. Louis, ktorá zabezpečuje bezpečnosť v hoteli i na štadióne."

Kadri sa v St. Louis prestal cítiť bezpečne potom, čo od niektorých tamojších fanúšikov dostal rasistické správy či dokonca vyhrážky smrťou. Na sociálnych sieťach ho nazvali "teroristom", pričom poukazovali na jeho arabské korene.

Celý problém tkvie v jeho zrážke s brankárom Jordanom Binningtonom z tretieho zápasu série medzi Coloradom a St. Louis. Po tejto kolízii si Binnington v prebiehajúcej sezóne už nezachytá.

V dôsledku opatrení polície stála osoba poverená políciou v St. Louis priamo na striedačke Avalanche počas štvrtého stretnutia série druhého kola.

Kadriho vybučali pri každom dotyku s pukom. Publikum ho však nerozhodilo. Vo štvrtom dueli série strelil svoj prvý hetrik v play off v kariére a pomohol Coloradu k výhre 6:3.

"Ľudia si dnes myslia, že môžu povedať či urobiť čokoľvek, čo chcú, lebo majú slobodu," povedal kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

"Nechceme, aby sa to dialo," pridal sa k nemu veterán v službách Blues David Perron. "Snáď sa o to postarajú poverení ľudia. Nechcem vidieť, aby sa niečo podobné dialo komukoľvek."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhrážali sa mu smrťou. Polícia vyšetruje vyhrážky voči hokejistovi Colorada