Na MS v Česku si pripísal jeden gól. Zvolen získal bývalého hráča z AHL

Britský obranca Nathanael Halbert (vpravo).
Britský obranca Nathanael Halbert (vpravo). (Autor: TASR/AP)
TASR|10. jún 2024 o 17:29

V drese Veľkej Británie nastúpil vo všetkých siedmich stretnutiach.

ZVOLEN. Britský hokejista Nathanael Halbert sa stal novou posilou HKM Zvolen.

Dvadsaťosemročný obranca pôsobil v uplynulej sezóne v Innsbrucku, ktorý účinkuje v nadnárodnej Ice Hockey League. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Halbert strávil väčšinu svojej kariéry v Kanade, kde prešiel postupne ligami QMJHL, USports a vo svojich 24 rokoch sa predstavil aj v AHL, ale ešte predtým v roku 2015 bol súčasť nováčikovského kempu Pittsburghu Penguins.

Počas sezón 2019/20 a 2020/21 nastúpil v siedmich zápasoch v drese Laval Rockets (farma Montrealu Canadiens) a pripísal si v nich asistenciu a dva plusové body.

Po sezóne obmedzenej koronavírusom sa presunul do domácej ligy, kde v dvoch sezónach za Coventry Blaze odohral 95 zápasov (75 bodov), a pred minulou sezónou prijal ponuku z ICEHL.

Defenzívne ladený obranca sa v Innsbrucku zaradil medzi lídrov tímu. V základnej časti nastúpil v 46 dueloch a získal 19 bodov (6+13), v play off pridal dve stretnutia a zaznamenal dva góly.

"Natha sme si vyhliadli už počas MS, kde patril k absolútnym lídrom tímu. Mal najvyšší čas na ľade a najviac striedaní zo všetkých hráčov Veľkej Británie.

Je to obojstranný obranca, ktorý si ale vždy najskôr splní defenzívne povinnosti a potom podporuje útok. Páči sa nám jeho dynamické korčuľovanie, dobrá povaha a schopnosť odohrať veľkú porciu minút.

Zisťovali sme si o ňom podrobnejšie informácie aj v predchádzajúcich kluboch, rovnako aj jeho spätná komunikácia bola pozitívna a veľmi sa zaujímal o zázemie klubu.

Potešil nás aj jeho špecificky záujem o vybavenie posilňovne, čo značí, že chce na sebe ďalej tvrdo pracovať,“ uviedol skaut Patrik Ryba pre oficiálnu webstránku klubu.

Halbert sa zúčastnil na tohtoročných MS v Česku. V drese Veľkej Británie nastúpil vo všetkých siedmich stretnutiach a pripísal si jeden gól.

Briti dosiahli na šampionáte jedno víťazstvo, no napriek tomu po roku opustili elitnú kategóriu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na MS v Česku si pripísal jeden gól. Zvolen získal bývalého hráča z AHL