Je to hlúpe! MacKinnon sa obul do organizácie Zápasu hviezd NHL

Nazem Kadri (vľavo) a Nathan MacKinnon (vpravo) z tímu Colorado Avalanche.
Nazem Kadri (vľavo) a Nathan MacKinnon (vpravo) z tímu Colorado Avalanche. (Autor: SITA)
Oh my Hockey|15. jan 2022 o 08:35

Útočník Colorada bude kapitánom výberu Centrálnej divízie.

DENVER. Nathan MacKinnon sa vyjadril k organizácii a spôsobu, ktorým NHL vyberá hráčov na víkend hviezd.

Útočník Colorada povedie Centrálnu divíziu ako kapitán. Prístup ligy sa mu nezdá správny: "Je to hlúpe, nemyslím si, že každý tím by tam mal mať hráča. Je to víkend hviezd, nie víkend účastníkov."

Zastával sa tým hlavne svojho spoluhráča Nazema Kadriho. Ten sa do výberu nedostal aj napriek tomu, že má 48 bodov v 31 zápasoch. V ligovej produktivite je piaty. Má 1,55 bodu na zápas. Lepšie je na tom len McDavid a Draisaitl.

"To, že nie je vo výbere je trošku vtip," reagoval útočník Colorada Tyson Jost.

MacKinnon si myslí, že NHL by mala zvážiť spôsob vyberania hráčov. Hovorí, že Colorado Avalanche by tam malo mať tak päť alebo šesť hráčov.

Takisto spomenul, že v roku 2017 si nezaslúžili ani jedného. "Lavíny" vtedy skončili na poslednom mieste a práve MacKinnon bol poslaný na Zápas hviezd:

"Mal som slabú sezóne, vedel som, že by som tam nemal byť a veľa iných chalanov by si tam zaslúžilo byť viac."

Do hviezdnych výberov sa nedostalo viacero hráčov, ktorí sú produktívni. Z prvej pätnástky bodovania chýbajú až piati hráči. Okrem Kadriho aj Steven Stamkos, Brad Marchand, Mikko Rantanen a Roman Josi.

Za Kadriho, ale aj iných hráčov, majú fanúšikovia možnosť hlasovať. Ku každej divízii bude doplnený ešte jeden hráč. Zápas hviezd zámorskej profiligy sa odohrá 5. februára v T-Mobile Aréne v Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to hlúpe! MacKinnon sa obul do organizácie Zápasu hviezd NHL