Pred Ramsaym to bol chaos. Teraz sa Slováci dávajú dokopy

Tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay udeľuje pokyny svojim hráčom.
Tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay udeľuje pokyny svojim hráčom. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|16. máj 2018 o 12:49

Začali sme veriť tomu, že môžeme zdolať aj silné tímy, hovorí kanadský tréner Craig Ramsay.

KODAŇ. Po vlaňajšom svetovom šampionáte sa to považovalo za hotovú vec. Miroslav Šatan bude novým generálnym manažérom reprezentácie. O pár týždňov sa to potvrdilo.

Za trénera si vybral Craiga Ramsayho. Skeptici krútili hlavou, keďže pokus s iným kanadským trénerom Glenom Hanlonom v minulosti príliš nevyšiel.

Teraz je to iné. Ramsay má silnú podporu, ktorú jeho krajan nemal. Za necelý rok priniesol do tímu zámorský štýl, ktorý nie všetkým slovenským hokejistom vyhovuje.

Hráči musia zabudnúť na riskantné kľučky v obrannom pásme. Dôležité je čo najrýchlejšie dostať puk pred súperovu bránku.

Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Bielorusko: fotogaléria

16.5.2018

Na Slovensku sme zaspali dobu

Už na olympiáde v Pjongčangu bolo badať náznaky nového systému, ktorý sa na majstrovstvách sveta v Kodani ešte zvýraznil.

„Vidím v tomto tíme veľa pozitívnych vecí. Myslím si, že ideme dobrým smerom. Škoda, že sa nám nepodarilo postúpiť, ale taký je hokej. Máme však na čom stavať a v budúcnosti to bude lepšie,“ reagoval útočník Tomáš Jurčo.

Za posledné štyri roky bol na treťom šampionáte. Chýbal len vlani, keď sa Slováci aj s pomocou Dánska zachránili v A-kategórii.

„Keď to porovnám s minulosťou, veľa vecí sa zlepšilo. Ideme správnym smerom. Je veľkým pozitívom, že do nášho hokeja vkladáme zámorské prvky, pretože takto sa hrá v súčasnosti všade,“ hovorí 25-ročný krídelník Chicaga.

Hoci so slovenským tímom nepostúpil ani raz do štvrťfinále, verí, že v najbližších rokoch sa to môže zmeniť.

„Na ľade veľmi pomáha, keď všetci vedia, čo majú robiť a kam majú ísť. To sú veci, ktoré sú vo svete normálne. Na Slovensku sme zaspali a až teraz sa začíname dávať dokopy,“ dodal Jurčo.

Nagy: Predtým bol strašný chaos

Pozitívne zmeny postrehol aj najstarší slovenský hokejista na šampionáte Ladislav Nagy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pred Ramsaym to bol chaos. Teraz sa Slováci dávajú dokopy