Dráma sa ešte nekončí. Nitra mečbal nevyužila, šancu bude mať pred domácim publikom

Brankár Stanislav Škorvánek, Samuel Solenský a Miroslav Macejko (všetci Michalovce) a Tomáš Hrnka (Nitra) v piatom zápase semifinále play-off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra.
Fotogaléria (5)
Brankár Stanislav Škorvánek, Samuel Solenský a Miroslav Macejko (všetci Michalovce) a Tomáš Hrnka (Nitra) v piatom zápase semifinále play-off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2024 o 20:27

Nitra inkasovala dva góly do prázdnej brány.

Tipos extraliga - semifinále play-off, 5. zápas

Michalovce - Nitra 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Góly: 11. Kabáč (Newton, Bindulis), 30. Daugavinš (Wilkins, Newton), 37. Macejko (Wilkins), 59. Daugavinš, 60. Valach – 23. Bajtek (Buček, Gajdoš), 34. Bajtek (Bača, Gill) 

Michalovce: Škorvánek (Glosár) – Michalčin, Bindulis, Bodák, Suja, Jasečko, Macejko, Cibák – Daugavinš, Newton, Puliš – Solenský, Wilkins, Valach – Kabáč, Buc, Vašaš – Paločko, Fedor, Varga

HK Nitra: Aittokallio (Beržinec) – Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Vitaloš – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

Rozhodovali: Snášel, Klejna - Gegáň, Frimmel

Vylúčení: 6:7 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2705

/stav série 2:3/

MICHALOVCE. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatom semifinálovom zápase play off Tipos extraligy nad HK Nitra 5:2.

Stav série hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 2:3. Šiesty duel je na programe v sobotu v Nitre.

Domáci nastúpili s imperatívom víťazstva a mali lepší vstup do zápasu. Wilkins trafil v 7. minúte do žŕdky, no Kabáč o štyri minúty zužitkoval prihrávku Newtona - 1:0.

Nitrania si do druhej tretiny preniesli štvorminútovú presilovku, v ktorej Bajtek vyrovnal - 1:1. V polovici tretej časti Daugavinš pohotovo vyťažil z prihrávky Newtona druhý gól domácich, no Bajtek znovu odpovedal, keď tečoval strelu Baču na 2:2.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Nitra, 5. zápas semifinále play-off Tipos extraligy

Michalovčania si aj do druhej prestávky vzali tesný náskok po tom, čo obranca Macejko využil nepozornosť obrany súpera a zblízka prekonal Aittokallia - 3:2.

Domáci si v tretej tretine postrážili tesný náskok a Daugavinš počas hry hostí bez brankára presne namieril z vlastného pásma.

Hostia pokračovali so šesticou korčuliarov a Valach ešte prikrášlil skóre zápasu v prospech Michaloviec.

Hlasy po zápase

Michal Kabáč, útočník Michaloviec: "Bol to bojovný hokej. Dali sme do toho srdce, môžeme byť na seba hrdí. Blokovali sme strely, vracali sa do defenzívy a každý spravil niečo, aby tím zvíťazil. Vyhli sme sa aj hlúpym faulom a aj to rozhodlo."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "My sme dnes domácich nechali vyhrať. Za stavu 2:2 sa dostali k rozdielovému gólu. Slabší vstup do zápasu nás stál celý zápas. V play off rozhodujú maličkosti."

Filip Bajtek, hráč Nitry: "Nenastúpili sme správne po mentálnej stránke. Asi sme si mysleli, že to pôjde jednoduchšie a domáci budú pod tlakom. Začali však aktívne, dohrávali súboje a v prvej tretine nám aj strelili gól. Potom sme si niečo povedali, 'chytili' sme sa a dokázali sme vyrovnať na 1:1 a neskôr aj na 2:2. Vtedy nastal kľúčový moment. Mali sme to lepšie zvládnuť, no namiesto toho sme inkasovali tretí gól."

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Dráma sa ešte nekončí. Nitra mečbal nevyužila, šancu bude mať pred domácim publikom