Michalovce doma zaváhali, Košice dali dva góly do prázdnej bránky

Hokejisti Košíc sa tešia z gólu v zápase proti Michalovciam.
Hokejisti Košíc sa tešia z gólu v zápase proti Michalovciam. (Autor: TASR)
TASR|23. mar 2022 o 20:42 (aktualizované 24. mar 2022 o 09:06)

Gól a asistenciu zaznamenal Allan McPherson.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off, 1. zápas

Michalovce - Košice 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Góly: 35. Mašlonka (Przygodzki, Ross) - 8. Slovák (Paršin, Volgin), 19. Ihnačák (McPherson, Klhůfek), 59. Volgin, 59. McPherson (Bartánus, Snuggerud).

Rozhodovali: M. Novák, Hronský - Durmis, Crman, vylúčení: 8:2 na 2 min, navyše Kukuča (Mich.) a Snuggerud (Koš.) obaja 5+DKZ za pästný súboj, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Michalovce: Vošvrda - Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, Bokroš, Mihálik, Mudrák - Erkinjuntti, Cameranesi, Regenda - Faith, Galamboš, Keränen - Mašlonka, Mráz, Galbavý - Przygodzki, Buc, Kukuča

Košice: Košarišťan - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko - Klhůfek, Chovan, Rogoň - McPherson, Ihnačák, Bartánus - Paršin, Slovák, Pereskokov - Jokeľ, Mrázik, Milý

/stav série: 0:1/

MICHALOVCE. Hokejisti HC Košice zvíťazili v 1. zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:1.

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe vo štvrtok od 18.30 opäť v Michalovciach.

Priebeh zápasu: Michalovce - Košice

I. tretina:

Hostia nastúpili sebaisto a na vydarenej prvej tretine sa podpísal už jej úvod. Už od konca 2. minúty hrali Michalovčania oslabení, no situáciu ešte zvládli.

Gólom sa neskončila ani sľubná šanca Saucermana, no druhú presilovku už Košičania využili. Slovák na hranici bránkoviska prihrávkou hľadal spoluhráča, no hráč domácich puk nešťastne zrazil za brankára Vošvrdu - 0:1.

Domáci sa v prvej časti nedokázali dostať do hernej pohody a v 19. minúte inkasovali druhý gól. McPherson prihrávkou z otočky prekvapil obranu domácich a Ihnačák zblízka prekonal Vošvrdu - 0:2.

II. tretina:

Aj v úvode druhej časti boli aktívnejší hostia, no Michalovčanov naštartovala presilovka v 26. minúte. Tú síce nevyužili, no vytvorili si počas nej viacero šancí a v aktívnej hre pokračovali aj v ďalšom priebehu druhej časti.

V 34. minúte brankár hostí Košarišťan pohotovo zmaril prečíslenie domácich a krátko na to mu pomohla aj žŕdka, keď si takmer strelil vlastný gól.

V 35. minúte však už inkasoval po rýchlej akcii domácich, ktorú zakončil nepokrytý Mašlonka. O tri minúty neskôr mohol Milý prinavrátiť Košiciam dvojgólový náskok, no brankár Vošvrda napravil chybu spoluhráčov.

III. tretina:

Oba tímy si v tretej tretine dávali pozor na chyby a vylúčenia a šancí spočiatku nebolo veľa. Dianie v záverečnej časti gradovalo postupne. Najskôr Klhůfek nezvýšil náskok Košičanov, keď mu sľubnú šancu zmaril Vošvrda.

Vyrovnanie nepriniesla ani príležitosť Galbavého a tak sa domáci v 58. minúte zápasu odhodlali k hre bez brankára. Ani so šiestimi hráčmi v poli však nevyrovnali skóre a naopak inkasovali ďalšie dva góly.

Na 1:3 upravil do prázdnej bránky Volgin, ktorý trafil súperovu bránku strelou cez celé klzisko a gólový účet stretnutia o pár sekúnd neskôr uzavrel McPherson.

Hlasy po zápase:

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Štyri vylúčenia, to je osem trestných minút a takmer polovica z dvadsaťminútovky v oslabení. To nás trápilo v prvej časti, no v druhej sme boli oveľa lepší. Žiaľ, nepremenili sme šance. Súhlasím s tvrdením, že v tretej tretine hrali Košičania múdro, no aj my sme v nej mali niekoľko šancí. Nič sa nedá robiť, tento zápas je za nami a máme pred sebou ďalší."

Dan Ceman, tréner Košíc: "Očakávali sme náročný zápas a to sa aj vyplnilo. V druhej tretine sme nehrali tak, ako sme chceli hrať. Po tom, čo nás súper zatlačil, sme často strácali puk. Domáci nás v druhej tretine jednoducho ´prehrali´. Aj napriek tomu sme si v nej udržali vedenie a v tretej časti sme už hrali múdro. Nenechávali sme sa zatlačiť, hrali sme rozumne.

Pomohol nám aj brankár Andrej Košarišťan, ktorý bol vynikajúci a podržal nás vtedy, keď sme to najviac potrebovali. Páčilo sa mi, ako sme hrali zodpovedne v tretej tretine. Prvý zápas je za nami a už sa zameriavame na druhý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce doma zaváhali, Košice dali dva góly do prázdnej bránky