Michalovce prehrali, aj keď súpera prestrieľali. Chýba nám ľahkosť, vraví Vošvrda

Tomáš Vošvrda.
Tomáš Vošvrda. (Autor: SITA - Jana Birošová)
SITA|29. okt 2022 o 13:12

V piatok sa novým lídrom tabuľky stali Nové Zámky.

BRATISLAVA. Hokejistom Michaloviec sa v extraligovej sezóne 2022/2023 zatiaľ nedarí podľa predstáv.

Skutočnosť, že im to niekde škrípe, potvrdil aj piatkový zápas 13. kola, ktorom na vlastnom ľade podľahli Banskej Bystrici 2:4, aj keď boli strelecky omnoho aktívnejší ako ich súpera.

Spolu 39 streleckých pokusov však premenili iba na dva presné zásahy, pričom hosťujúci "barani" 14 striel pretavili na štyri góly za brankárom Tomášom Vošvrdom.

"Bohužiaľ nám chýba ľahkosť, Aj ja som sa snažil o zrýchlenie hry a bolo z toho zakázané uvoľnenie. Skúšame všetko, no veci z tréningov nevieme preniesť do zápasov. Tie prehry sú mrzuté, pretože tabuľka je nabitá a hlavne doma by sme mali víťaziť.

Zatiaľ sa to príliš nedarí a to je škoda. Diváci totiž na štadión chodia a zaslúžili by si viac radosti,“ zhodnotil domáci gólman na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Podľa autora prvého piatkového duelu Michalovčanov Romana Žitného boli príčinou prehry "líšok" presilovky a hlúpe chyby.

"Robíme ich každý boží zápas a niečo také je neakceptovateľné. Táto prehra je neakceptovateľná. Domáci zápas, ktorý máme vyhrať a my si ho prehráme vlastnými chybami. Na to nemám slov,“ komentoval Žitný na hockeyslovakia.sk.

Michalovská Dukla v piatok využila iba jednu z ôsmich presiloviek. "Bolo to statické, nestrieľame, nedostávame sa do šancí a sme neefektívni. Musíme sa zobudiť v hlavách a začať vyhrávať zápasy. Nie sa stále iba na niečo vyhovárať,“ dodal Žitný.

Víťazný presný zásah hostí dosiahol mladý útočník Dominik Jendek, ktorý skóroval iba jedenásť sekúnd po vyrovnávajúcom góle domáceho bek Zacha Osburna na 2:2.

"Dôležité bolo, že ten gól padol rýchlo po inkasovanom a vrátil nás do hry. Sú to veľmi dôležité body, ktoré nám pomôžu dvihnúť sebavedomie pred Slovanom. Ja som aj rád, že teraz hráme zápasy vonku, pretože sme mali veľa prehier a atmosféra upadala.

Naše oslabenia boli v poslednom čase slabšie, ale pracovali sme na tom a michalovské presilovky sme si rozobrali. Teší ma, že sme to takto zvládli,“ povedal po zisku troch bodov Jendek.

V aktuálnej tabuľke patrí Michalovčanom 6. priečka so ziskom 17 bodov, v nedeľu sa predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi. Hráči Banskej Bystrice zatiaľ nazbierali 15 bodov a figurujú na 10. pozícii, v nedeľu hrajú doma proti Slovanu Bratislava.

V piatok sa novým lídrom tabuľky stali Nové Zámky, ktoré triumfovali v Prešove 4:1. Využili zaváhanie Slovana, ten doma podľahol Košiciam 1:2 po predĺžení. Na dne hodnotenia je stále Trenčín, ktorý prehral v Spišskej Novej Vsi 2:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce prehrali, aj keď súpera prestrieľali. Chýba nám ľahkosť, vraví Vošvrda