Šokujúca výmena v NHL. Carolina získala zadarmo elitného útočníka

Max Pacioretty.
Max Pacioretty. (Autor: Twitter / Vegas Golden Knights)
Oh my Hockey|14. júl 2022 o 06:47

Carolina Hurricanes boli aktívni najmä skrz výmeny.

RALEIGH. Ak ste si mysleli, že príchod Brenta Burnsa bol najväčším krokom Caroliny pri otvorení trhu s voľnými hráčmi, boli ste na omyle. Ešte väčšiu a zaujímavejšiu výmenu priniesli v nočných hodinách.

Manažment Hurricanes dokonale využil problémy Vegas Golden Knights s platovým stropom a získal od nich útočníka Maxa Paciorettyho. Keďže sa "zlatí rytieri" finančne trápia, poslali im ho zadarmo a ešte k nemu prihodili Dylana Coghlana.

Golden Knights angažovali Paciorettyho v roku 2018, pričom sa vzdali talentovaného Nicka Suzukiho či Slováka Tomáša Tatara. Napokon ich hospodárenie doviedlo k tomu, že by sa so všetkými menami nezmestili pod platový strop, a tak o elitného útočníka museli prísť takýmto spôsobom.

Bývalý kapitán Montrealu Canadiens si zahrá v treťom klube. Do NHL prišiel v roku 2008 a v Montreale pôsobil desať rokov. Neskôr patril vo Vegas k najproduktívnejším hráčom. V minulom ročníku odohral 38 zápasov, strelil 19 gólov a pridal 18 asistencií.

Kanadský forvard má zmluvu ešte na jeden rok. Poberá ročný plat sedem miliónov dolárov.

Coghlan, ďalšia posila Caroliny, je 23-ročný kanadský obranca. V sezóne 2021/22 odohral za Vegas 59 stretnutí so ziskom 3 gólov a 10 asistencií.

Hurricanes okrem týchto podpísali zmluvu s českým útočníkom Ondřejom Kaše. Voľný hráč si v najbližšej sezóne zarobí 1 500 000 dolárov ročne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šokujúca výmena v NHL. Carolina získala zadarmo elitného útočníka