Matthews je najlepší v NHL, myslí si mladík so slovenskými koreňmi

Auston Matthews.
Auston Matthews. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. sep 2023 o 07:07

V budúcej sezóne by sa mali stať spoluhráčmi.

TORONTO. Od novej sezóny by mal byť stabilnou súčasťou prvého tímu Toronta Maple Leafs talentovaný Matthew Knies. Jeho spoluhráčom bude Auston Matthews. O hviezde sa pre médiá vyjadril ako o najlepšom hráčovi.

"Je fakt dobrý. Nielenže je najlepším strelcom v NHL, ale hrá aj v obrane. V mojich očiach je najlepší kompletný hráč v NHL," povedal podľa Grega Wyshynského z ESPN.

Jeho názor trochu odporuje pohľadu väčšiny, keďže je za najlepšieho vo všeobecnosti považovaný kapitán Edmontonu Connor McDavid. Knies však má s Matthewsom spoločného viac než len to, že sú spoluhráčmi.

Knies vyrastal v Arizone rovnako ako Matthews. Jeho starší brat Phil dokonca hrával s hviezdnym Američanom v žiackych kategóriách.

Dvadsaťročný Matthew patril v minulom ročníku k najlepším hráčom univerzitnej NCAA. Na konci sezóny odohral prvých desať zápasov v NHL, kde by mal od nového ročníka zakotviť natrvalo.

Toronto Maple Leafs ho draftovali v roku 2021 z 57. pozície. Momentálne patrí medzi najsľubnejšie americké talenty. Je synom Slovákov, no narodil sa už v Spojených štátoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Matthews je najlepší v NHL, myslí si mladík so slovenskými koreňmi