Veľká bratská rivalita v NHL. Tkachukovci sa stretnú v jednej divízii

Brady Tkachuk.
Brady Tkachuk. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. júl 2022 o 21:33

Brady Tkachuk sa teší na súboje s bratom Matthewom.

SUNRISE, OTTAWA. Matthew Tkachuk bol nedávno vymenený z Calgary Flames do Floridy Panthers. Znamená to, že bude častejšie nastupovať proti bratovi Bradymu, kapitánovi Ottawy Senators.

Veľká rivalita súťaživých bratov láka. Pre Sportsnet to potvrdil mladší Brady.

"Bude zábavné vídať sa pravidelne," vyjadril sa. "Samozrejme, budeme hrať proti sebe aj v dôležitých zápasoch, keďže naše kluby budú bojovať o miesta v play off či o výhry v sériách."

Za celý minulý rok proti sebe hrali Tkachukovci len dvakrát. Ottawa a Florida sa stretli štyri razy. Hrajú v Atlantickej divízii.

"Naše cesty sa pretnú v niekoľkých nabitých stretnutiach, takže to pre nás bude vzrušujúce a pre niektorých členov rodiny nervydrásajúce," pokračuje Brady.

Cats, ktorých dres bude obliekať Matthew, vyhrali základnú časť 2021/22, preto sa s nimi počíta ako s jasnými kandidátmi na postup. Od Ottawy, kde hráva Brady, sa čaká posun nahor pre ich perspektívne talenty či príchody Claudea Girouxa a Alexa DeBrincata.

Obaja bratia majú v súťaži kontroverznú povesť. Protihráčom sa proti nim hrá nepríjemne a niekedy si vymenia pikantné odkazy aj skrz médiá, no pre svoje tímy majú veľkú hodnotu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veľká bratská rivalita v NHL. Tkachukovci sa stretnú v jednej divízii