Dolaďujú posledné detaily. Toronto si vyhliadlo novú brankársku jednotku

Matt Murray.
Matt Murray. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. júl 2022 o 09:09

Matt Murray by mal prísť z Ottawy.

TORONTO. Na trase Toronto-Ottawa sa podľa insidera Elliottea Friedmana diskutuje o výmene Matta Murrayho. Výmena brankára je jednou z hlavných priorít Ottawy Senators.

Dvadsaťosemročný brankár nezažil najlepšiu sezónu. Skrátilo mu ju zranenie. V 20 dueloch za "senátorov" chytal s 90,6-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,05 inkasovaných gólov na zápas.

Napriek tomu doňho Maple Leafs zrejme vložia dôveru. Do konca kontraktu mu zostávajú dva roky a ročne zarába 6 250 000 dolárov.

O jasnej vôli Sens vymeniť svojho brankára hovorí aj fakt, že boli blízko jeho výmene do Buffala. Murray však má vďaka klauzule možnosť vybrať si desať klubov, kam nemôže odísť. Boli medzi nimi aj Sabres.

Podľa Mikea Harringtona chcel byť vymenený do Toronta alebo Edmontonu. Aktuálne to vyzerá na prvú možnosť. Majú sa dolaďovať len posledné detaily trejdu.

Jednou z diskutovaných položiek je zrejme to, či a akú čiastku z platu dvojnásobného víťaza Stanley Cupu si Senators ponechajú. Najvyššia suma, akú si môžu nechať, je 50 percent, v Murrayho prípade teda 3 125 000 dolárov.

Je isté, že bránkovisko "javorových listov" bude vyzerať diametrálne odlišne ako v minulej sezóne. Toronto sa už zbavilo Petra Mrázka a Jack Campbell si zrejme vyskúša trh s voľnými hráčmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dolaďujú posledné detaily. Toronto si vyhliadlo novú brankársku jednotku