Slováci ťahajú Pardubice. Podľa Sýkoru je Čerešňák jedným z najkvalitnejších v Česku

Peter Čerešňák sa teší po strelenom gól so spoluhráčmi z HC Dynamo Pardubice.
Peter Čerešňák sa teší po strelenom gól so spoluhráčmi z HC Dynamo Pardubice. (Autor: X/HC DYNAMO PARDUBICE)
SITA|2. apr 2024 o 15:38

Veríme nášmu hokeju, vraví Paulovič.

BRATISLAVA. V celom štvrťfinále skóroval raz, v dvoch semifinálových dueloch už dvakrát.

Slovenský útočník Matej Paulovič je zatiaľ oporou Dynama Pardubice, tento klub sa stal víťazom základnej časti českej extraligy a patrí medzi hlavných ašpirantov na zisk majstrovského titulu.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Topoľčian je vo vyraďovacej časti zatiaľ druhý najlepším strelcom svojho tímu.

V prvom semifinálovom súboji Pardubice zdolali Litvínov po tuhom boji 2:1, v druhom triumfovali 3:0. "Vieme, čo máme hrať. Veríme nášmu hokeju. Musíme hrať celých šesťdesiat minút," uviedol Paulovič po prvom stretnutí podľa webu hokej.cz.

V úvodnom semifinále museli hráči Dynama otáčať z 0:1. "Nenecháme sa položiť a aj keď nám dá súper prvý gól, tak stále hráme svoj hokej a veríme, že uspejeme," dodal.

Matej Paulovič v drese HC Dynamo Pardubice.
Matej Paulovič v drese HC Dynamo Pardubice. (Autor: X/HC DYNAMO PARDUBICE)

Sukeľ: Ľudia nás poženú vpred

Pred Litvínovom je teraz náročná, no nie neriešiteľná úloha. Prehráva 0:2 na zápasy, no má pred sebou dve domáce stretnutia.

"Sú to vyrovnané zápas, rozhoduje jedna strela alebo jeden gól. Doma musíme nájsť spôsob, ako skórovať," zhodnotil slovenský útočník Matúš Sukeľ, ktorý vo Verve pôsobí od leta 2021. V domácich dueloch chce Litvínov stavať na menšej hracej ploche.

"Verím, že áno. Najmä príde plný zimák, ľudia nás poženú vpred. Predpokladám, že to budú iné zápasy. Musíme sa tlačiť do bránky, musíme cloniť ich brankárovi a pokúšať sa to tam dostať. Veľa pekných gólov padať nebude, o to viac si za nimi musíme ísť," doplnil odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši pre hokej.cz.

Sýkora vychválil Čerešňáka

V oboch semifinálových súbojoch v Pardubiciach sa asistenciami prezentoval obranca Peter Čerešňák, ktorý sa Dynamu upísal do roku 2028 a klub o tom informoval po prvom semifinálovom triumfe.

"To, že sa Čero rozhodol predĺžiť zmluvu, je pre nás fantastická správa. Je to jeden z našich najkvalitnejších hráčov a určite aj jeden z najkvalitnejších hráčov celej extraligy. Do budúcnosti je pre nás Čero základným stavebným kameňom. Veľmi nás teší tento podpis zmluvy a verím, že pre obe strany bude táto spolupráca fantastická," uviedol asistent pardubického trénera Petr Sýkora.

Druhá semifinálová séria českej hokejovej extraligy sa začne v stredu a proti sebe budú stáť Sparta Praha a Oceláři Třinec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Slováci ťahajú Pardubice. Podľa Sýkoru je Čerešňák jedným z najkvalitnejších v Česku