Réway sa vracia na Slovensko! V extralige bude hrať za tím z východu

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR)
Sportnet|2. jan 2023 o 17:49 (aktualizované 2. jan 2023 o 18:10)

V nedávnej minulosti pôsobil Réway v Košiciach i Poprade.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejový útočník a účastník dvoch svetových šampionátov Martin Réway bude vo svojej kariére pokračovať na Slovensku.

V extralige si opäť zahrá za klub z východu republiky. Na zmluve sa dohodol s tímom HK Spišská Nová Ves. V nedávnej minulosti pôsobil onedlho 28-ročný hokejista v Košiciach a Poprade.

Aktuálnu sezónu začal v druhej nemeckej lige v drese Freiburgu, za ktorý odohral 20 zápasov s bilanciou 6 gólov a 17 asistencií.

“Od začiatku sezóny sa trápime v presilových hrách, ktoré budú rozhodovať vyrovnané zápasy, ktoré nás čakajú. Preto sme posledné týždne strávili hľadaním hráčov, ktorí nám v nich dokážu pomôcť.

Martin je veľmi kreatívny hráč s geniálnou hokejovou myšlienkou, a preto verím, že sa stane dirigentom našich presilových hier," uviedol generálny manažér HK Spišská Nová Ves Richard Rapáč.

VIDEO: HK Spišská Nová Ves privítal Martina Réwaya

Šéf Spišiakov mal s Réwayom za posledné obdobie viacero rozhovorov.

"Viem, že k nám prichádza namotivovaný s myšlienkou ukázať hokejovému svetu, že je stále rozdielovým hráčom. Verím, že spolupráca bude úspešná a Martin pomôže nášmu klubu prepísať históriu a dosiahnuť úspech, po ktorom všetci túžime.

Zároveň aj my jemu naštartovať výkonnosť na level, ktorým sa stále môže vrátiť späť do najlepších európskych líg, kde svojím talentom jednoznačne patrí.

Na záver by som chcel poďakovať GM EHC Freiburg za korektné rokovanie a uvoľnenie Martina k nám," skonštatoval Rapáč.

Za posledných osem rokov vystriedal Réway celkovo 12 klubov. V minulosti priznal okrem iného aj problémy so životosprávou.

"Zlá povesť ide so mnou, hoci som sa zmenil," tvrdil Réway v roku 2018.

Jeho kariéru poznačili aj zdravotné problémy. Trápil ho zápal srdcového svalu, pre ktorý vynechal sezónu 2016/2017.

VIDEO: Martin Réway pocítil tvrdosť Slatera Doggetta v sezóne 2020/21

„Všade, kde som sa objavil, som patril k lídrom mužstva. Zrazu to tak nie je. Je to náročné na psychiku, s ktorou bojujem dlhodobo. Viac ako rok chodím na terapie. Beriem antidepresíva,“ priznal v roku 2020.

S juniorskou reprezentáciou Slovenska získal bronz na MS hráčov do 20 rokov v sezóne 2014/2015. Bol vtedy kapitánom mužstva. Za seniorský národný tím nastúpil na svetových šampionátoch v rokoch 2014 a 2016.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Réway sa vracia na Slovensko! V extralige bude hrať za tím z východu