Chytá sa na Bedarda. Pospíšila pozorne sledujte, znie z Calgary Flames

Martin Pospíšil.
Martin Pospíšil. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. nov 2023 o 19:10

Tímu pomohol prekonať krízu.

CALGARY. Hokejisti Calgary Flames nastúpia v noci z pondelka na utorok na ľade Seattlu Kraken. V zostave nebude chýbať Martin Pospíšil.

Slovenského nováčika označil oficiálny účet Calgary v spolupráci s kanadskou televíziou Sportsnet na sociálnej sieti X ako "hráča, ktorého sa v zápase oplatí sledovať".

Pôjde o jeho ôsmy zápas v NHL. V tej po prvý raz nastúpil 5. novembra práve proti Seattlu a skóroval.

Odvtedy patrí k najpríjemnejším prekvapeniam NHL. V úvodných siedmich stretnutiach zaznamenal tri góly a dve asistencie.

Pospíšil hýri aktivitou a nedá sa ho prehliadnuť. Práve jeho rýchlosť a energia je to, čo mu prináša body a pochvalu.

V bodovaní nováčikov v prepočte na odohraný zápas s aspoň piatimi odohranými duelmi je aktuálne štvrtý s hodnotou 0,71 bodu na zápas. Rebríčku kraľuje jeho spoluhráč Connor Zary s rovným bodom, nasledovaný Connorom Bedardom (0,94).

Slovák je aktuálne najaktívnejším strelcom spomedzi nováčikov v prepočte na duel. Na súperových brankárov vyslal už 21 striel, čo sú v prepočte 3 pokusy na zápas. V tejto štatistike je tesne nad Bedardom.

Nedávno bol vyhlásený hráčom týždňa a nebodoval zatiaľ iba vo dvoch dueloch. Patrí medzi dôvody, prečo sa "plamene" pozviechali z hernej i výsledkovej krízy a z posledných 7 duelov vydolovali 10 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chytá sa na Bedarda. Pospíšila pozorne sledujte, znie z Calgary Flames