Fehérváry je sklamaný z ďalšej prehry Washingtonu. Chýba mu veľa spoluhráčov

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. nov 2022 o 16:02

Martin Fehérváry zaznamenal jednu asistenciu v prvých dvanástich dueloch sezóny.

BRATISLAVA. Slovenského hokejového obrancu Martina Fehérváryho netešia výsledky tímu Washington Capitals zo zámorskej NHL v ostatných zápasoch, štvrtková prehra 1:3 s Detroitom Red Wings bola pre klub z hlavného mesta USA tretia za sebou.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan pripisuje trápenie šampióna profiligy z roku 2018 aj absenciám viacerých zranených opôr, ktorých trápia zdravotné problémy.

"Rozhodne je to frustrujúce, počas väčšiny zápasu sme hrali naozaj dobre a na ľade sme dominovali. Nevyšla nám druhá tretina a v tretej sme inkasovali ďalšie góly. Musíme sa z toho poučiť.

Oproti predošlému duelu sme sa v záverečnej tretine zlepšili, dobre sme korčuľovali, napádali súpera a dostali sme sa do niekoľkých šancí. My sme však nedali gól a oni áno, ale taký je hokej," povedal Fehérváry po štvrtkovom stretnutí v Detroite vo videu na oficiálnom webe Capitals.

Washington sa musí v úvode sezóny 2022/2023 cyrovnať s absenciami viacerých kľúčových hráčov, momentálne sú mimo hry obranca John Carlson a útočníci T.J. Oshie, Nicklas Bäckström, Connor Brown či Tom Wilson.

"Chýba nám veľa hráčov a nie je ľahké hrať bez nich. Ale myslím si, že tí, ktorí ich zastúpili, hrali naozaj dobre. Snažíme sa navzájom si pomáhať, aby sa nám darilo čo najlepšie," vysvetlil Fehérváry.

Washington má po 12 zápasoch aktuálneho ročníka bilanciu päť triumfov a sedem prehier, s 12 bodmi mu patrí 12. miesto vo Východnej konferencii. Fehérváry nastúpil vo všetkých dueloch, pripísal si v nich jednu asistenciu, dva plusové body, šesť trestných minút a 19 striel na bránku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry je sklamaný z ďalšej prehry Washingtonu. Chýba mu veľa spoluhráčov