Slovensku rastie hviezda. Fehérváryho zaradili do All Star tímu nováčikov NHL

Martin Fehérváry v drese Washington Capitals.
Martin Fehérváry v drese Washington Capitals. (Autor: Twitter Capitals PR)
Oh my Hockey|31. jan 2022 o 14:41

Fehérváry sa dočkal veľkej pocty.

WASHINGTON. Martin Fehérváry patrí medzi najlepších nováčikov sezóny 2021/22 v NHL. Tak ho vníma novinár Mike G. Morreale, ktorý píše pre oficiálny web NHL.

Z adeptov na Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny vybral najzaujímavejšiu šesticu, aby z nej utvoril All Star tím. Článok vznikol pri príležitosti blížiaceho sa víkendu hviezd v NHL.

Bratislavskému rodákovi pridelil miesto v obrane po boku hviezdneho nemeckého mladíka hrajúceho za Detroit, Moritza Seidera.

"Výber v druhom kole draftu 2018 hráva v priemere 19 minút a 24 sekúnd, najviac spomedzi všetkých nováčikov, po boku Johna Carlsona," opisuje svoj výber Morreale.

"Vedie obrancov-nováčikov v počte bodyčekov (113) a v tabuľke +/-, kde má hodnotu +15, je štvrtý v počte zablokovaných striel (60) a siedmy v počte bodov (tri góly a tri asistencie) v 42 zápasoch.

Dvadsaťdvaročný Slovák strelil gól v oslabení a v tejto hernej činnosti trávi na ľade v priemere minútu a 44 sekúnd na zápas."

Okrem Seidera a Fehérváryho sa do výberu mladých hviezd dostali brankár Alex Nedeljkovic (Detroit) a útočníci Trevor Zegras (Anaheim), Lucas Raymond (Detroit) a Tanner Jeannot (Nashville).

All Star tím nováčikov podľa novinára NHL.com

Brankár: Alex Nedeljkovic (Detroit)

Obrancovia: Moritz Seider (Detroit), Martin Fehérváry (Washington)

Útočníci: Trevor Zegras (Anaheim), Lucas Raymond (Detroit), Tanner Jeannot (Nashville)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovensku rastie hviezda. Fehérváryho zaradili do All Star tímu nováčikov NHL