Neuveriteľný príbeh. Stone strelil hetrik vo finále Stanley Cupu so zlomeným zápästím

Mark Stone.
Mark Stone. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|16. aug 2023 o 07:55

Vysvetlil, prečo neodstúpil zo zápasu.

VEGAS. Finále Stanleyho pohára v roku 2023 sa navždy zapísalo do histórie pre zaujímavý, až nezvyčajný priebeh. Nielenže sa po prvý raz v dejinách stali šampiónmi Vegas Golden Knights, ale zápas, v ktorom rozhodli, vyhrali vysoko 9:3.

Veľký podiel na tom mal Mark Stone. Kapitán tímu je známy tým, že hrá najlepšie, keď ide o všetko a potvrdil to hetrikom v poslednom stretnutí.

Išlo o prvý trojgólový výkon hráča vo finále play-off NHL od roku 1996. Nadviazal na legendárneho Petra Forsberga.

VIDEO: Hetrik Marka Stonea vo finále

V relácii Pat McAfee Show priznal, že sa hetrik nerodil vôbec ľahko. V prvej tretine zápasu mu totiž zlomili zápästie a po nej ho museli nadopovať liekmi, aby zvládol ďalší priebeh duelu. Góly strelil v 12., 38. a 55. minúte.

"Nemôžete vedieť, či sa vám podarí vyhrať Stanley Cup znova," vysvetľoval, prečo hral aj napriek zraneniu. "Možno to nedokážete už nikdy. Kým som mohol, musel som to aspoň skúsiť."

Stone bol kľúčovou postavou Vegas napriek početným zraneniam, ktoré ho trápili v poslednom období. Išlo najmä o problémy s chrbticou, ktoré si vyžiadali až dva operačné zákroky, posledný dokonca vo februári.

Pred posledným zápasom play-off vyhlásil, že v rámci rekonvalescencie urobil, čo bolo v jeho silách, aby bol pripravený zabojovať o Stanley Cup. Vo vyraďovacích bojoch zaznamenal 24 (11+13) bodov v 22 stretnutiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Neuveriteľný príbeh. Stone strelil hetrik vo finále Stanley Cupu so zlomeným zápästím