Žiadne výmeny? Vegas to možno dajú "na Kučerova", zapíšu hviezdu na listinu zranených

Kanaďan Mark Stone sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu.
Kanaďan Mark Stone sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. feb 2022 o 06:29

Vegas Golden Knights musia riešiť problémy s platovým stropom.

VEGAS. "Kučerovov efekt", ako mnohí radi hovoria o ťahu Tampy Bay zo sezóny 2020/21, sa možno vráti na scénu. Tentoraz by v hlavnej úlohe mali byť Vegas Golden Knights.

Tým sa čoskoro vyzdravie Jack Eichel po unikátnej operácii. V tomto momente sa dostanú nad strop a budú musieť konať.

Najlogickejšie by boli výmeny, avšak v zámorí sa špekuluje o tom, že k žiadnej možno nedôjde. Na listinu dlhodobo zranených by sa mohol dostať Mark Stone.

Kapitán "zlatých rytierov" má údajne problémy s chrbticou, pre ktoré vynechal stredajší duel. Tréner Pete DeBoer následne potvrdil, že ide o komplikácie, pre ktoré vynechal už 29 stretnutí prebiehajúcej základnej časti.

Hlbšie do problematiky zaviedol publikum popredný insider Frank Seravalli. Nechcel zachádzať do stopercentných výrokov, ale jeho špekulácie hovoria samy osebe.

"Dokonca sa verí, že Stone trpí degeneratívnym ochorením chrbta, ktoré ho môže dlhodobo vyradiť. Možno až do play off," tvrdí Seravalli.

"Ak sa jeho plat 9,5 milióna dolárov presunie na listinu dlhodobo zranených hráčov, uvoľní sa tým dostatok priestoru nielen na to, aby aktivovali Jacka Eichela, ale aj dosť na to, aby mohol hrať Alec Martinez, ktorý je tiež súčasťou listiny zranených."

Seravalli potvrdzuje, že o tomto variante mu vravel aj zdroj z ligového prostredia.

Tampe Bay sa takýto spôsob riešenia situácie v ročníku 2020/21 náramne hodil. Dodnes sa špekuluje, či bol Kučerov naozaj natoľko zdravotne nespôsobilý, že musel vynechať celú základnú časť, alebo na listine zranených zotrvával, aby Bolts nemali problémy s platovým stropom.

Faktom je, že sa vo vyraďovacej fáze stal kľúčom k úspechu a obhajobe Stanleyho pohára.

Keby Mark Stone neputoval na listinu dlhodobo zranených, musel by niekto opustiť organizáciu Vegas Golden Knights. Najhlasnejšie sa hovorí o Jevgenijovi Dadonovovi a Reilly Smithovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Žiadne výmeny? Vegas to možno dajú "na Kučerova", zapíšu hviezdu na listinu zranených