Studenič sa v kempe Dallasu chce ukázať. Verí, že si ho tréner všimne

Slovenský útočník Marián Studenič.
Slovenský útočník Marián Studenič. (Autor: Twitter Dallas Stars)
SITA|28. sep 2022 o 00:50

Slovenský útočník odohral prvý prípravný zápas.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Marián Studenič má za sebou prvý prípravný zápas v drese Dallasu pred začiatkom sezóny 2022/2023 v zámorskej NHL, Stars v ňom podľahli St. Louis Blues 0:4.

Dvadsaťtriročný krídelník si myslí, že podal dobrý výkon a v lete sa mu podarilo zlepšiť sa v niektorých oblastiach. Aj v ďalších dueloch sa pokúsi zabojovať o miesto v prvom tíme, ktorý vedie nový tréner Peter DeBoer.

Noví tréneri ho videli prvý raz

"Snažil som sa hrať najlepšie, ako viem. Myslím si, že som bol celkom dobrý. Noví tréneri ma videli hrať prvýkrát. Snažil som sa robiť si svoju prácu.

Dúfam, že sa im moje výkony v kempe budú páčiť," povedal Studenič vo videu na oficiálnom webe Dallasu Stars.

Skalický rodák absolvoval v stretnutí Blues 12:55 min vo štvrtej útočnej formácii, rozdal jeden bodyček a dvakrát vystrelil na bránku súpera.

Studeniča získal Dallas v minulom ročníku z konkurenčného klubu New Jersey Devils a odvtedy zaň odohral 20 zápasov s bilanciou gól a dve asistencie, vrátane štyroch duelov bez bodového zisku v play-off.

Studenič: Všetko si musím zaslúžiť

"Musím bojovať o miesto tak ako každý rok, nie je to pre mňa nič nové. Snažím sa robiť všetko najlepšie ako dokážem.

Viem, že nemám nič isté a všetko si musím zaslúžiť," uvedomuje si reprezentant Slovenska na dvoch juniorských a dvoch seniorských majstrovstvách sveta.

Podľa jeho slov stále má na čom pracovať.

"Leto som mal skutočne dobré. Každý deň som bol v posilňovni a na ľade. Snažil som sa pracovať na mojej hre a pripraviť sa. Stále som mladý, takže sa ešte môžem naučiť veľa nových vecí.

Každý deň som sa snažil zamerať na veci, v ktorých nie som až taký dobrý," dodal Studenič, ktorého Dallas draftoval do NHL v roku 2017 zo 143. miesta.

V profilige doposiaľ odohral spolu 45 stretnutí, strelil tri góly a pridal tri asistencie. V nižšej AHL absolvoval 140 zápasov so ziskom 68 bodov, v roku 2018 sa tešil z titulu v kanadskej juniorskej OHL s tímom Hamilton Bulldogs.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Studenič sa v kempe Dallasu chce ukázať. Verí, že si ho tréner všimne