Bartánus vyrovnal aj Kapuša. Jeho motiváciou zostáva rekordný titul

Košický útočník Marek Bartánus získal šiesty extraligový titul.
Košický útočník Marek Bartánus získal šiesty extraligový titul. (Autor: HC Košice/ facebook)
TASR|24. apr 2023 o 08:05

Extraligový titul získal s trojicou klubov.

KOŠICE. Slovenský hokejový útočník Marek Bartánus z HC Košice sa ziskom šiesteho extraligového titulu vyrovnal doterajším rekordérom Richardovi Kapušovi a Matejovi Češíkovi.

Tri z nich získal s materskými Košicami, dvakrát sa radoval vo farbách Banskej Bystrice a raz so Slovanom Bratislava.

"Všetky tituly mi chutia rovnako, pretože vždy sú v prvom rade o partii. Tá sa vždy najhlbšie zaryje do pamäte a ostane tam navždy.

Každý jeden titul, ktorý som vyhral, znamenal niečo úžasné. Som veľmi rád, že sa mi to znovu podarilo," povedal Bartánus pre TASR.

V najvyššej slovenskej súťaži prvýkrát triumfoval v roku 2012 vo farbách Slovana Bratislava. Ďalšie dva tituly získal s HC Košice v rokoch 2014 a 2015. Po príchode do Banskej Bystrice si užil majstrovské oslavy v rokoch 2018 a 2019.

Zatiaľ čo Kapuš aj Češík už ukončili hráčske kariéry, 36-ročný Bartánus má chuť pokračovať a pokúsiť sa o rekordný siedmy titul.

VIDEO: Marek Bartánus po zisku tretieho titulu s HC Košice

"Doteraz to bola pre mňa motivácia a stále ňou je, pretože sa nechystám končiť. Je to niečo, čo ma poháňa vpred," poznamenal po finále proti HKM Zvolen.

Košičania víťazstvom 3:0 v piatom zápase série spečatili cestu za prvenstvom.

"Teraz z nás už všetko opadlo. Mali sme ťažký úvod sezóny, nebolo to nič jednoduché. Naša forma však vygradovala a lepšie sa to asi nedalo načasovať.

Naše výkony aj výsledky stáli na výborných brankároch Dominikovi Riečickom a Jarovi Janusovi. Potom už bolo jedno, kto dá góly, ale naša hra bola o tíme," povedal Bartánus po zisku titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bartánus vyrovnal aj Kapuša. Jeho motiváciou zostáva rekordný titul