Bývalý manažér Montrealu má novú prácu. Bergevina najali Los Angeles Kings

Marc Bergevin.
Marc Bergevin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. jan 2022 o 07:20

Funkcionárska kariéra Marca Bergevina pokračuje.

LOS ANGELES. Los Angeles Kings najali Marca Bergevina na pozíciu hlavného poradcu generálneho manažéra Roba Blakea. Klub o tom oficiálne informoval v nedeľu.

"Marc prináša do nášho tímu bohaté znalosti a skúsenosti a bude cennou posilou pre náš klub. Tešíme sa na jeho prínos," vyhlásil Blake.

Päťdesiatšesťročný Bergevin prichádza z Montrealu. Pri kormidle Canadiens strávil takmer desať rokov, ale v novembri bol po krutom začiatku sezóny prepustený.

Predtým pôsobil v klube Chicago Blackhawks na rôznych pozíciách vrátane skauta, riaditeľa hráčskeho oddelenia a asistenta generálneho manažéra.

Vo vedení Los Angeles Kings bude pôsobiť trojica Luc Robitaille - Rob Blake - Marc Bergevin. Zaujímavosťou je, že hrali v rovnakej ére a dokonca si spolu zahrali na majstrovstvách sveta 1994, kde pre Kanadu získali zlatú medailu.

Môže sa stať, že Los Angeles bude len jeho prechodným domovom. Manažmentu môže priniesť nový pohľad skúseného funkcionára, a zároveň hľadať vyššiu pozíciu v inej organizácii.

Kým šéfoval Montrealu, klub bol ako na horskej dráhe, čo iba potvrdil tragický úvod do ročníka 2021/22 potom, čo Habs hrali finále Stanley Cupu na prelome júna a júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bývalý manažér Montrealu má novú prácu. Bergevina najali Los Angeles Kings