Majiteľa Pardubíc nahnevali chyby rozhodcov a cíti bezmocnosť: Nerozumiem tomu

Hokejisti HC Dynamo Pardubice.
Hokejisti HC Dynamo Pardubice. (Autor: Twitter HC DYNAMO PARDUBICE)
SITA|11. apr 2023 o 16:15

Ide mi o to, že profíci taký zápas musia zvládnuť, vraví.

BRATISLAVA. Hokejisti Pardubíc vstupovali do play-off českej Tipsport extraligy ako víťaz základnej časti a boli najväčšími favoritmi na zisk majstrovského titulu.

V semifinále však prehrávajú s obhajcom prvenstva z Třinca 2:3 na zápasy a už len jedna prehra ich delí od predčasného konca sezóny.

Dědek: Rozhodcovia ovplyvnili výsledok

Pardubice v pondelok večer prehrali doma 2:4 a majiteľ klubu Petr Dědek bol po súboji poriadne nahnevaný na rozhodcov.

"Nemám problém priznať prehru, keď je súper lepší, ale keď výsledok ovplyvnia rozhodcovia zlými rozhodnutiami, tak s tým problém mám," povedal v rozhovore pre iSport.cz.

Šéfa klubu, v ktorom pôsobia aj Slováci Martin Bučko, Peter Čerešňák a Matej Paulovič, rozzúril podľa neho faul súpera na Roberta Říčku, ktorý arbitri "neodpískali" a hostia vzápätí skórovali do prázdnej bránky.

"Nehovorím, že to bolo úmyselné alebo neúmyselné. Ide mi o to, že profíci taký zápas musia zvládnuť. Máme tu vypätú sériu, dôležitý zápas za stavu 2:2. A tam bolo takých chýb! Niekedy sa stanú, to sa dá pochopiť, ale nepochopíte, keď ich je toľko," pokračoval Dědek.

Zákrok v rozpore s pravidlami sa má pískať

Na margo spomenutej situácie zo záveru pondelkového súboja doplnil: "Je úplne jedno, že je play-off a do konca duelu zostáva niekoľko minút. Ak ide o zákrok, ktorý je v rozpore s pravidlami, tak sa má pískať."

Dodal tiež, že podľa neho bol pomer chybných rozhodnutí v neprospech Pardubíc.

Poznamenal tiež, že v tomto smere cíti bezmocnosť, keďže spätne síce môže aj sám riaditeľ extraligy Martin Loukota hovoriť o chybách arbitrov, no výsledky ani stav série to nezmení.

"Určite sa s tým popasujeme v Třinci a verím, že zvíťazíme. Ide mi však o to, že v dôležitom zápas, keď padá málo gólov, môže mať každé zlé rozhodnutie fatálne následky. Keby išlo o tri chybné vylúčenia, tak nič neriešim. Lenže tých neodpískaných faulov bolo také množstvo... Nerozumiem tomu," zhodnotil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Majiteľa Pardubíc nahnevali chyby rozhodcov a cíti bezmocnosť: Nerozumiem tomu