Maďari sa pýšia novým moderným štadiónom, pokrstia ho zápasom proti Nitre

hokejová aréna klubu Fehérvár AV 19.
hokejová aréna klubu Fehérvár AV 19. (Autor: Alba Aréna)
SITA|23. aug 2024 o 13:21

Verím, že sa dokážeme inšpirovať, povedal Tomáš Chrenko, generálny manažér HK Nitra.

BRATISLAVA. O tom, že v Maďarsku má šport v spoločnosti poprednú priečku, svedčí pribúdajúci počet moderných športovísk.

Najnovším prírastkom je moderná hokejová aréna v meste Székesfehérvár, v ktorom pôsobí klub Fehérvár AV 19.

Úradujúci maďarský šampión si pozval na piatkový otvárací duel na novom štadióne slovenského majstra HK Nitra.

"Nejde o úplne prvý zápas v novej hale, tým bolo prípravné stretnutie Maďarska proti Nórsku pred štyrmi mesiacmi, ale bude to prvý zápas miestneho klubu. Pre nich nepochybne veľká udalosť.

Sme veľmi radi, že si nás zástupcovia účastníka Liga majstrov vybrali na takýto prestížny zápas," upresnil pre oficiálnu webovú stránku nitrianskeho klubu manažér Tomáš Chrenko.

"Ako iste viete, tento maďarský klub je v lete častým súperom nášho tímu. Dovolím si povedať, že už niekoľko rokov udržujeme veľmi dobré vzťahy s manažérom klubu Victorom Széligom," dodal.

VIDEO: Príprava ľadu v novej aréne Fehérváru

Nová aréna s kapacitou 6-tisíc miest predstavuje inšpiratívny projekt aj pre slovenského majstra zo sezóny 2023/2024. Práve o Nitre totiž platí, že spomedzi všetkých aktuálnych účastníkov slovenskej extraligy potrebuje nový štadión azda najviac.

"Verím, že sa dokážeme inšpirovať a preniesť niektoré ich veci aj do našich plánov pre budúcnosť. Viem, že pripravujú slávnostný ceremoniál pri príležitosti otvorenia haly, určite vyvesia pod strop aj nejaké dresy.

Môžem tiež povedať, že sme ako zástupcovia klubu pozvaní na súkromnú prehliadku arény, preto ideme do Maďarska s dostatočným časovým predstihom,“ doplnil Chrenko.

Úvodné vhadzovanie prípravného duelu so slávnostným puncom je naplánované na 19.15 h. V drese Fehérváru by sa mal predstaviť aj skúsený slovenský obranca Martin Štajnoch či legionári, ktorí nedávno pôsobili v slovenskej extralige - Chris Brown, Chase Berger či Joel Messner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Maďari sa pýšia novým moderným štadiónom, pokrstia ho zápasom proti Nitre