Jednotkou draftu NHL je Celebrini. Putuje do San Jose Sharks

Macklin Celebrini, second from left, poses after being selected by San Jose Sharks during the first round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus)
Macklin Celebrini, second from left, poses after being selected by San Jose Sharks during the first round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus) (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Oh my Hockey, TASR|29. jún 2024 o 01:16 (aktualizované 29. jún 2024 o 07:31)

Tento výber bol očakávaný, Celebrini bol jednotkou všetkých vážených preddraftových rebríčkov

LAS VEGAS. Podľa očakávaní sa jednotkou draftu do NHL 2024 stal kanadský útočník Macklin Celebrini. Zvolili si ho San Jose Sharks.

Osemnásťročný rodák z Vancouveru je s mestom úzko spätý. Prežil tu mladosť, v minulosti hrával za mládežnícky tím Sharks.

Jednotkou sa však stal pre svoje hokejové danosti. Predpokladaným prvým výberom bol už dávno pred výsledkami lotérie, zvolil by si ho pravdepodobne každý generálny manažér, ktorý by mal túto možnosť.

Ide totiž o centra, ktorý má potenciál stať sa stredobodom tímu v NHL. Práve okolo neho budú Sharks, najhorší tím poslednej základnej časti, budovať mančaft počas práve prebiehajúcej prestavby.

Perspektívny center pôsobil v poslednej sezóne na Bostonskej univerzite. Stal sa historicky najmladším hráčom v NCAA s Hobey Baker Award, ocenením pre najlepšieho hokejistu súťaže. V 38 dueloch pozbieral 64 (32+32) bodov.

Prvú voľbu San Jose oznámil Joe Thornton, niekdajšia hviezda a kapitán kalifornského tímu. Aj on bol v roku 1997 draftová jednotka, vybral si ho vtedy Boston. Celebrini potom prišiel na pódium a obliekol si dres Sharks s číslom 71.

"Je to neskutočný pocit. O tomto momente som sníval už ako dieťa a je úžasné, že sa mi to splnilo," povedal v prvej reakcii talentovaný útočník, ktorý sa až po drafte plánuje rozhodnúť, či strávi ešte jednu sezónu v univerzitnom tíme.

"Je to veľký moment pre organizáciu a fanúšikov, že máme možnosť draftovať niekoho, ako je Macklin," potvrdil jasnú tímovú voľbu už pred draftom generálny manažér "žralokov" Mike Grier. San Jose si vyberalo z prvého miesta v drafte vôbec prvýkrát v klubovej histórii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotkou draftu NHL je Celebrini. Putuje do San Jose Sharks