Jednotka draftu Celebrini podpísal nováčikovský kontrakt, sezónu začne v San Jose

Macklin Celebrini.
Macklin Celebrini. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. júl 2024 o 08:39

Kanadský hokejista podpísal trojročný nováčikovský kontrakt.

SAN JOSE. Kanadský hokejista Macklin Celebrini, jednotka nedávneho draftu NHL, podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom San Jose Sharks.

Z platového stropu "žralokov" ukrojí v každej z troch sezón 975-tisíc dolárov a môže získať aj výkonnostné bonusy v celkovej výške 3,5 milióna dolárov.

Celebrini v ročníku 2023/2024 v univerzitnej súťaži NCAA a počas draftu uviedol, že je blízko k rozhodnutiu, kde odohrá nasledujúci ročník.

Jedna z možností bolo aj zotrvanie na univerzite, no podpisom kontraktu so Sharks sa stal profesionálom a do NCAA sa už nevráti.

"Macklin nie je len špeciálny hráč na ľade, ale je pripravený, sebavedomý a inteligentný aj mimo neho. Jeho kombinácia schopností a hokejového citu je vzácna a sme si istí, že je pripravený na prechod do NHL.

Sme veľmi radi, že sme si Macklina zaviazali kontraktom a môže sa zapojiť do prípravy Sharks na sezónu 2024/2025," povedal pre klubový web generálny manažér Sharks Mike Grier.

Celebrini nazbieral v uplynulej sezóne v drese Bostonskej univerzity 64 bodov (32+32) v 38 dueloch a ako najmladší v histórii získal Hobey Baker Award pre najlepšieho hokejistu vysokoškolskej NCAA.

Bol aj najlepší nováčik a hráč sezóny v Hockey East. Kanadu reprezentoval na MS hráčov do 20 rokov a s ôsmimi bodmi (4+4) v piatich zápasoch bol najproduktívnejší hráč tímu.

V roku 2023 pomohol svojej krajine k zisku bronzu na MS hráčov do 18 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotka draftu Celebrini podpísal nováčikovský kontrakt, sezónu začne v San Jose