Megazmluva v 22 rokoch. Detroit dá švédskemu talentu takmer 65 miliónov

Lucas Raymond.
Lucas Raymond. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. sep 2024 o 06:50

Red Wings oznámili podpis dvoch kontraktov.

DETROIT. V kancelárii generálneho manažéra Detroitu Red Wings Stevea Yzermana sa v pondelok nezaháľalo. Novú zmluvu dostal jeden z kľúčových hráčov pre budúcnosť klubu.

Je ním Lucas Raymond. Švédsky forvard sa s klubom dohodol na svojej prvej dlhodobej zmluve.

Podpísal ju na osem rokov, počas ktorých mu klub vyplatí dokopy 64,6 mil. dolárov. Ročne si pred zdanením zarobí 8 075 000 dolárov.

Ide o čistý plat bez ďalších bonusov. Raymondovou výhodou je klauzula o nevymeniteľnosti. Počnúc letom 2028 až do konca trvania kontraktu v lete 2032 si bude môcť vybrať 10 organizácií, kam ho nemôžu vytrejdovať.

Dvadsaťdvaročný rodák z Göteborgu bol štvrtou voľbou draftu 2020. Aktuálne je druhým najproduktívnejším hráčom z tohto výberu mladíkov, zaostáva len za Timom Stützlem.

Už v debutovej sezóne 2021/22 pozbieral 57 bodov. V druhej naňho doľahol menší útlm, ale v poslednej dokázal, že sa naďalej zlepšuje, keď si vytvoril nové osobné maximá s 31 gólmi a 72 bodmi.

Tento podpis znamená, že sa môže zúčastniť na predsezónnom kempe Detroitu aj nastúpiť v jeho drese už od prvého dňa sezóny 2024/25.

Red Wings okrem toho podpísali kontrakt aj s Raymondovým rodákom Jonatanom Berggrenom, ktorého si na drafte vybrali o dva roky skôr na začiatku druhého kola.

Ten však nemá budúcnosť zďaleka tak dobre zaistenú. Jeho nová zmluva potrvá rok, počas ktorého si zarobí 825 tisíc dolárov a bude musieť dokázať, že patrí do NHL.

Väčšinu poslednej sezóny totiž odohral v AHL, čo sa mu rok predtým nestalo. V prvom tíme "červených krídel" má za dva roky pripísaných 79 štartov a 34 (17+17) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Megazmluva v 22 rokoch. Detroit dá švédskemu talentu takmer 65 miliónov