Višňovský schudol pre exhibíciu 5 kilogramov, Nagyovi sa snívalo o prehre

Ľubomír Višňovský.
Ľubomír Višňovský. (Autor: TASR)
TASR|10. feb 2024 o 20:25

"Viem, že také niečo by sa mohlo stať iba v sne," uviedol Nagy.

KOŠICE. Bývalý slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský absolvoval dôslednú prípravu na exhibičný zápas, v ktorom sa v nedeľu 11. februára stretne Tím východu proti Tímu západu.

Kapitán "západniarov" schudol počas prípravy päť kilogramov a jeho náprotivku Ladislavovi Nagyovi, ktorý povedie Tím východu sa snívalo o prehre v košickej exhibícii. "Viem, že také niečo by sa mohlo stať iba v sne," uviedol Nagy.

Nagy by mal patriť v domácom prostredí košickej Steel arény k lídrom "východniarov." Nad snom, ktorý nedávno mal, sa pousmial:

"Keď som sa zobudil, spadol mi kameň zo srdca." Exhibícia v Košiciach nadviaže na obdobnú akciu z roku 2023, ktorá sa konala v Banskej Bystrici.

Pod organizačnou taktovkou bývalého obrancu Richarda Lintnera sa opäť predstavia dva tímy zložené z bývalých slovenských reprezentantov.

Vôbec prvýkrát pôjde o duel, v ktorom sa postaví východ proti západu. "Rivalita východu a západu nemá hraníc a preto médiám odporúčam absolvovať rozhovory s hráčmi pred a počas exhibície.

Som si totiž istý, že po záverečnom klaksóne nebude polovici účastníkov vôbec do reči," poznamenal Lintner.

Organizátori v sobotu predstavili dresy, v ktorých aktéri nastúpia. "Môžem prehlásiť, že počas exhibície síce nastúpia legendy v hokejovo netradičných, no jednoznačne najkrajších dresoch.

Inšpirovali sme sa klubovým dresom Lionela Messiho. Na druhej strane sme zasa využili belasú farbu.

Myslím, že sa budú všetkým páčiť a k dispozícii je aj ružovo-belasá All Star čiapka, ktorá je v limitovanom počte 500 kusov a trhá rekordy záujmu už teraz. V predaji bude len počas nedeľnej akcie," poznamenal Lintner.

Na súpiskách oboch tímov nastalo niekoľko zmien, ich definitívna podoba bude známa až v deň zápasu.

Richardovi Lintnerovi sa napokon nepodarilo zlanáriť Petra Bondru, ktorý má neodkladné povinnosti v zámorí.

"Strávili sme spolu týždeň a rozprávali sme sa o možnosti prísť na túto akciu. Je však pracovne veľmi vyťažený a nejaký plány mal aj s rodinou.

Dohodli sme sa, že akceptujem jeho ospravedlnenie a zároveň mi dal ruku na to, že na ďalšej takejto exhibícii už nebude chýbať," prezradil Lintner.

K aktérom exhibície sa zaradí aj Vincent Lukáč, ktorý vhodí úvodné buly. V bránkach diváci uvidia Jána Lašáka, Karola Križana či Petra Hamerlíka a rivalita vznikne aj medzi trénermi, keďže svoje tímy proti sebe povedú Marián Hossa a jeho otec František.

"Museli sme reagovať na zdravotné problémy niektorých z pôvodnej nominácie. Tím východu povedie v pozícii trénera František Hossa. Na striedačke Tímu západu budú Marián Hossa a Marián Gáborík, ktorí budú mať zdvojené funkcie," prezradil Lintner.

Najlepší hráč zápasu získa prestížne ocenenie MVP. "Môj favorit je Žigo Pálffy. Je v kondícii, chodí behávať a to nerobil ani počas kariéry," skonštatoval Lintner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Višňovský schudol pre exhibíciu 5 kilogramov, Nagyovi sa snívalo o prehre