Arizona Coyotes predĺžili zmluvu s najvylučovanejším hráčom NHL

Hráči Arizony Coyotes oslavujú gól.
Hráči Arizony Coyotes oslavujú gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. mar 2022 o 07:56

Liam O'Brien zostane v Arizone.

GLENDALE. Vedie štatistiku najvylučovanejších hráčov NHL, hoci v sezóne odohral menej ako jeho "konkurenti". Liam O'Brien má v 37 dueloch už 106 trestných minút.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan má pre Arizonu Coyotes hodnotu, čo sa potvrdilo rozhodnutím klubu predĺžiť s ním kontrakt. O'Brien by mal zostať v Glendale nasledujúce dva roky.

Polepší si. Aktuálne je pod dvojcestnou zmluvou s ročným zárobkom 750 tisíc dolárov na úrovni NHL a 250 tisíc v AHL.

Nový dvojročný kontrakt už bude jednocestný, zarobí si tak všade rovnako. V priemere zinkasuje ročne 775 tisíc dolárov - v ročníku 2022/23 to bude 750 tisíc, o rok neskôr 800 tisíc.

"Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť sa s Liamom na dvojročnom pokračovaní zmluvy," uviedol v oficiálnom vyhlásení generálny manažér Doug Armstrong.

"Liam je tvrdo pracujúci hráč so skvelým charakterom, ktorý je tu vždy pre svojich spoluhráčov. Nášmu tímu dodal na tvrdosti a túto zmluvu si veľmi zaslúži."

Okrem spomínaných trestných minút strelil O'Brien dva góly a pridal asistenciu.

Rodák z Halifaxu odohral v doterajšej kariére v NHL 66 stretnutí. Ako nedraftovaný hráč začínal vo Washingtone, neskôr nastúpil za Colorado. V lige sa naplno usadil až v sezóne 2021/22.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Arizona Coyotes predĺžili zmluvu s najvylučovanejším hráčom NHL