Draisaitl podpísal rekordný kontrakt. Toľko si v dejinách NHL nikto nezarábal

Leon Draisaitl
Leon Draisaitl (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|3. sep 2024 o 16:39 (aktualizované 3. sep 2024 o 17:26)

Zostáva v Edmontone.

EDMONTON. Národná hokejová liga má nového rekordéra. Leon Draisaitl podpísal s Edmontonom Oilers novú zmluvu, ktorá začne platiť v lete 2025.

Jej trvanie bude v maximálnej dĺžke osem rokov. Ročne si priemerne zarobí 14 mil. dolárov. Draisaitl má pred sebou posledný rok platného kontraktu, ktorý mu garantuje príjem 8,5 milióna dolárov ročne

Prekoná tak Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs, ktorý má aktuálne na konte najdrahšiu zmluvu v NHL. Štvorročný kontrakt mu zaručuje 13,25 milióna dolárov za rok.

Ďalšie detaily zatiaľ neboli oznámené. Klub však o tomto kontrakte už informuje aj oficiálne.

Dvadsaťosemročný Nemec patrí k najlepším hokejistom tejto éry. Celú doterajšiu kariéru spojil s "olejármi", ktorí ho draftovali v roku 2014 z tretej pozície.

Odvtedy odohral v NHL 719 stretnutí so ziskom 850 (347+503) bodov. V minulosti sa stal držiteľom Hart Trophy, Art Ross Trophy či Ted Lindsay Award.

"Leon je mimoriadne talentovaný hráč, veľká súčasť toho, o čo sa snažíme. Bol s nami už dlhšiu dobu a to sa nezmení. Je ťažké nájsť v NHL skutočnú hviezdu a keď už jednu máte, vašim cieľom musí byť udržať si ju," cituje server TSN slová generálneho manažéra tímu Stana Bowmana, ktorého budúci rok budú čakať ďalšie náročné rokovania o zmluve s kapitánom klubu Connorom McDavidom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draisaitl podpísal rekordný kontrakt. Toľko si v dejinách NHL nikto nezarábal