VIDEO: Dobrá správa pre Edmonton. Draisaitl nedostal za úder do tváre dodatočný trest

Leon Draisaitl (vľavo) a Brandon Montour v druhom zápase finále play-off NHL Florida Panthers - Edmonton Oilers.
Leon Draisaitl (vľavo) a Brandon Montour v druhom zápase finále play-off NHL Florida Panthers - Edmonton Oilers. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. jún 2024 o 09:35

V treťom zápase finále play-off NHL tak môže nastúpiť.

FORT LAUDERDALE. Leon Draisaitl nastúpi v drese hokejistov Edmontonu v treťom zápase finálovej série o Stanleyho pohár.

Nemecký útočník tŕpol po tom, čo počas tretej tretiny finálového súboja číslo dva lakťom zasiahol do tváre kapitána Floridy Aleksandra Barkova, ktorý musel otrasený predčasne odísť do šatne.

VIDEO: Zákrok Leona Draisaitla na Aleksandra Barkova

V zápase dostal dvojminútový trest za hrubosť, ale neskôr už žiadny ďalší. Vedenie NHL rozhodlo, že dodatočná suspendácia spojená s disciplinárnym konaním nie je potrebná.

Otázniky vyvoláva stav Nursea

Jediný dodatkový trest, ktorý sa zrodil po druhom finálovom súboji, bola pokuta 2214 USD pre útočníka Edmontonu Sama Carricka po seknutí hokejkou floridského obrancu Dmitrija Kulikova.

VIDEO: Zákrok Sama Carricka na Dmitrija Kulikova

V súvislosti s aktuálnym zdravotným stavom finalistov otázniky vyvoláva aj obranca Edmontonu Darnell Nurse, ktorý po zákroku Evana Rodriguesa ešte v prvej tretine rovnako nedohral druhý duel v Sunrise.

V prípade, že Nurse nebude môcť hrať, Edmonton sa zrejme vráti k alternatíve s Codym Cecim po tom, čo ho tréner vynechal zo zostavy v druhom zápase.

"Draisaitl a Nurse sú neoddeliteľné časti skladačky nášho tímu. Dosť podstatné na to, aby jeden či obaja chýbali. Tak či onak verím, že nastúpime s rovnakým počtom hráčov ako v prvých dvoch zápasoch," skonštatoval tréner Edmontonu Kris Knoblauch.

Barkov prešiel zdravotným protokolom

Barkov, jeden z nalepšie brániacich útočnikov profiligy, síce zápas nedohral, ale na druhý deň prešiel zdravotným protokolom na prípadný otras mozgu a neskôr absolvoval aj tréning so spoluhráčmi. Podľa trénera Paula Mauricea nebol od nich horší.

"To je dobré znamenie, ale definitívne rozhodnutie o jeho zaradení do zostavy padne v stredu. Ak bude pokračovať v napredovaní, budeme v dobre forme," skonštatoval kouč Floridy o kandidátovi na cenu MVP play-off.

Florida má pred štvrtkovým pokračovaním finálovej série v Edmontone oveľa bližšie k zisku premiérového Stanleyho pohára v histórii klubu.

Prvé dva domáce zápasy jej hráči premenili na víťazstvá a v takom prípade býva pravdepodobnosť, že mužstvo získa trofej viac než 86 percent.

Naopak Edmonton musí veriť, že sa zaradí k dosiaľ piatim tímom, ktoré otočili výboj vo finále vo svoj prospech zo stavu 0:2 na zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Dobrá správa pre Edmonton. Draisaitl nedostal za úder do tváre dodatočný trest