Buffalo predĺžilo zmluvu s kapitánom. Je našou skalou, hovoria o ňom spoluhráči

Kyle Okposo.
Kyle Okposo. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. máj 2023 o 07:09

Od vedenia dostal finančnú motiváciu vyhrať Stanley Cup.

BUFFALO. Kyle Okposo a Buffalo Sabres sa dohodli na novej zmluve zhruba mesiac pred otvorením trhu s voľnými hráčmi. Informáciu priniesol oficiálny klubový web.

Tridsaťpäťročný forvard tak odohrá sedemnástu sezónu v NHL a ôsmu v drese Buffala. Zarobí si 2 500 000 dolárov. Ak klub vyhrá v sezóne 2023/24 Stanley Cup, dostane výkonnostný bonus pol milióna dolárov.

"Som nesmierne hrdý na to, že môžem byť súčasťou tejto partie a vidieť, ako ďaleko sme sa dostal. Stali sme sa tímom. Najprv to začalo mimo ľadu a potom to pomaly bolo vidieť aj na našom hokeji. Myslím, že je to po prvýkrát za dlhý čas, čo to môžeme povedať," vyjadril sa kapitán Sabres.

V poslednom ročníku odohral 75 duelov a pripísal si 28 (11+17) bodov. V talentovanom mužstve nastupuje v spodných formáciách, jeho prínos je skôr v usmerňovaní mladých hráčov.

"Je skalou nášho tímu. Je lídrom," hovorí o jeho vplyve spoluhráč Casey Mittlestadt.

Pridáva sa k nemu Lotyš Zemgus Girgensons: "Lepšieho kapitána ako on som hádam ešte nemal. Vzhliadam k nemu a vďaka nemu dosahujeme úspechy. Drží mužstvo pohromade. Vždy tu je, keď ho potrebujete."

Generálny manažér Kevyn Adams na hodnotiacej tlačovej konferencii vyzdvihoval jeho osobnosť. "Vídavam to pravidelne. Keď sú hráči skleslí, nech sa už deje hocičo, zverujú sa mu. Sme šťastní, že ho tu máme."

V sezóne 2023/24 odohrá svoj tisíci zápas, ak ho nezastaví zranenie. Je osem bodov od dosiahnutia 600-bodovej méty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Buffalo predĺžilo zmluvu s kapitánom. Je našou skalou, hovoria o ňom spoluhráči