Mal už druhú mozgovú príhodu. Opora Pittsburghu je späť na ľade

Kris Letang.
Kris Letang. (Autor: Pittsburgh Penguins/ twitter)
SITA|9. dec 2022 o 13:10

Kris Letang je trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

PITTSBURGH. Kanadský hokejový obranca Kris Letang z tímu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins vo štvrtok trénoval na ľade so spoluhráčmi prvýkrát od jeho druhej mozgovej príhody v kariére, ktorú utrpel koncom novembra.

Tridsaťpäťročný rodák z Montrealu je podľa "tučniakov" stále mimo hry na neurčito, ale jeho zdravotný stav posudzujú na dennej báze. Po prvej mŕtvici z roku 2014 vynechal dva mesiace.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára sa podľa jeho slov na prvom tímovom tréningu po dlhšom čase cítil celkom dobre.

"Moje deti sa nezaujímajú o to, či som hokejista alebo nie. Záleží im však na ich otcovi a mojej manželke. Nemusel by ju trápiť hokej, je veľa dôležitejších vecí.

Po hokejovej kariére zostáva ešte veľa zo života a chcete si ho užívať s rodinou a deťmi," povedal Letang, ktorému lekári odporučili neponáhľať sa s návratom.

"Nemyslíme si, že to preháňame. Robíme všetky preventívne opatrenia, aby sme si boli istí, že môže znova hrať. Keď ten čas príde, dovolíme mu vrátiť sa do akcie," vysvetlil hlavný lekár Penguins Dharmesh Vyas.

Podľa neho je Letangova druhá mŕtvica menej vážna než tá prvá. "Diskutoval som o tom s doktorom a ujasnili sme si, že si doprajeme potrebný čas na to, aby sme sa uistili, že je pre mňa bezpečné pokračovať v kariére," doplnil Letang.

V lete podpísal s klubom zmluvu na šesť rokov. Trénerovi Pittsburghu Mikovi Sullivanovi sa podľa jeho slov "uľavilo", keď videl Letanga späť na ľade.

"Je skvelé vidieť, že robí pokroky. Náš zdravotnícky tím ho veľmi pozorne sleduje a je spokojný s tým, aký progres doposiaľ urobil.

Všetci sme nadšení z toho, že sa k nám opäť pripojil," povedal kouč o Letangovi, ktorý je klubový rekordér medzi obrancami so 662 bodmi v základnej časti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal už druhú mozgovú príhodu. Opora Pittsburghu je späť na ľade