Letang si pár dní po mŕtvici zatrénoval na ľade, spoluhráčom i trénerovi chýba

Jevgenij Malkin (vľavo) a Kris Letang v drese Pittsburgh Penguins.
Jevgenij Malkin (vľavo) a Kris Letang v drese Pittsburgh Penguins. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. dec 2022 o 13:47

Počas kariéry dostal mŕtvicu už druhýkrát.

PITTSBURGH. Kanadský hokejový obranca Kris Letang z tímu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins opäť začal trénovať na ľade len tri dni po tom, ako utrpel mozgovú príhodu.

Lekári povolili 35-ročnému rodákovi z Montrealu korčuľovať samostatne, aby mu pomohli dostať sa po psychickej pohody. Návrat k plnej tréningovej záťaži a zápasovej akcii však podľa nich zatiaľ neprichádza do úvahy.

Ruhwedel: Nie príjemné počúvať o mŕtvici

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára dostal mŕtvicu druhýkrát počas svojej hráčskej kariéry, po tej prvej z roku 2014 vynechal dva mesiace.

Letang sa vraj v pondelok necítil dobre, podľa generálneho manažéra Rona Hextalla mal migrénu, a preto ho tímový lekár Dhamesh Vyas poslal do nemocnice. Vyšetrenia odhalili mozgovú príhodu.

V utorok prišiel za spoluhráčmi šatne počas zápasu proti Caroline Hurricanes (2:3 po predĺžení), aby ich ubezpečil, že sa o neho nemusia báť.

Letang podstúpi ďalšie vyšetrenia a keď budú výsledky dobré, postupne sa začne vracať do akcie. Jeho kariéra by nemala byť ohrozená.

"Je to veľmi vážny zdravotný problém. Nie príjemné počúvať o mŕtvici, takže som rád, že je v poriadku a má sa dobre," povedal obranca Pittsburghu Chad Ruhwedel o svojom spoluhráčovi.

"Toto je niečo úplne iné ako zranenie členka či ramena. Je to veľmi odlišná situácia," skonštatoval tréner "tučniakov" Mike Sullivan, ktorý sa musí pokúsiť Letanga nahradiť.

Joseph: Necháva na ľade srdce i dušu

"Myslím si, že to nie je jednoduché. Z taktického hľadiska sa nič drasticky nezmení, ide o personálny problém. Ale ako viete, zmena hráča môže byť v takýchto situáciách významná," myslí si Sullivan.

Jeden z kandidátov na miesto Letanga je 23-ročný Pierre-Olivier Joseph.

"Myslieť na neho je to najmenej, čo môžeme pre neho urobiť za to, ako pomáha tímu v každom zápase a necháva na ľade svoje srdce i dušu," skonštatoval Joseph o Letangovi, ktorý je klubový rekordér medzi obrancami so 662 bodmi v základnej časti (145+517).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Letang si pár dní po mŕtvici zatrénoval na ľade, spoluhráčom i trénerovi chýba