Prvý gól bol zbytočný. Košice sme tým dostali do zápasu, tvrdí Sersen

Michal Sersen (vľavo) v súboji s košickým útočníkom Jurajom Milým.
Michal Sersen (vľavo) v súboji s košickým útočníkom Jurajom Milým. (Autor: TASR)
TASR|18. apr 2022 o 09:25

Košice vyrovnali stav semifinálovej série.

KOŠICE. Namiesto pohodlnej cesty do finále čaká na hokejistov Slovana Bratislava najdramatickejšie možné vyvrcholenie semifinálovej série.

"Belasí" v nej proti Košiciam nezúročili náskok 2:0 na zápasy a postup do finále nespečatili ani v nedeľňajšom šiestom dueli, keď podľahli 2:4, hoci viedli 2:0.

"Keď chceme byť úspešní, mali by sme zvládnuť takto rozohratý zápas," stroho skonštatoval sklamaný útočník Tomáš Matoušek.

"Košice mali dobrý začiatok, vybehli na nás. V obrannom pásme sme strácali a odhadzovali puky. Potom sme sa zobudili a začali sme hrať svoj hokej.

Pomohol nám gól na 1:0. Keď sme v 2. tretine pridali druhý gól, tak bola prevaha na našej strane," povedal tréner Andrej Podkonický.

Podkonický: Košice to chceli viac než my

Slovan viedol gólmi Branta Harrisa a Tomáša Ziga, ale zápas nedoviedol do víťazného konca. Dôvodom mohli byť aj ubúdajúce sily.

"V presilovke sme mohli dať gól na 3:0, ale nestalo sa a počas hry štyroch proti štyrom sme spravili chybu, keď sme nechali košického hráča pred našou bránkou a inkasovali sme. Neviem prečo sme prestali hrať v tretej tretine.

Košice nás dostali pod obrovský tlak. Mali veľa šancí a vyzerali sme akoby sme mali menej síl. Mali sme presilovku, v ktorej sme mohli rozhodnúť," pokračoval kormidelník Slovana.

Jeho zverenci stratili zápas v 3. tretine, v ktorej najskôr vyrovnal Marek Slovák a Allan McPherson v čase 58:32 rozhodol o víťazstve Košíc.

"Po nezmyselnom faule, aký sa nemôže v takomto zápase stať, sme spravili chybu v oslabení a dostali sme gól na 2:2. V tom momente boli Košice na koni.

Chceli sme remízu udržať do predĺženia. Minútu a pol pred koncom sme na ľad poslali to najskúsenejšie čo máme, ale inkasovali sme.

Košice znova ukázali, že to chceli viac než my a hoci sme to mali dobre rozohraté, nezvládli sme to," zhrnul Podkonický, ktorému po piatom zápase vypadli zo zostavy útočníci Marcel Haščák a Milan Kytnár.

Siedmy zápas je 50:50, myslí si Slovák

Stretnutie, ktoré bolo vzácne vyrovnané na strelecké pokusy (30:30) potvrdil, že zápasy play off sú o chybách. Aj preto kapitán "belasých" Michal Sersen upozornil na pozornú hru pred rozhodujúcim zápasom série.

"Prvý gól bol zbytočný, pred ním sme sa dlho hrali s pukom vo vlastnej tretine. Košice sme tým dostali do zápasu. Stále to však bolo v našich rukách.

Žiaľ, zbytočne sme sa stiahli a Košice to využili. My sa musíme vyvarovať zbytočných chýb a ostať v ofenzívnom hokeji. To nám vyhovuje." povedal Sersen.

V semifinálovej sérii doposiaľ zvíťazili v šiestich dueloch iba domáce tímy. Je jasné, že Košičania chcú toto tvrdenie v utorok zlomiť.

"Siedmy zápas je 50:50. Akonáhle sme prehrali piaty zápas v Bratislave, tak sme vedeli, že sa tam chceme vrátiť. Podriadili sme tomu všetko.

Aj za stavu 0:2 v sérii sme išli do Košíc s tým, že sme si verili. Dúfam, že to potvrdíme aj v siedmom zápase," zaželal si košický útočník Marek Slovák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prvý gól bol zbytočný. Košice sme tým dostali do zápasu, tvrdí Sersen