Polícia zverejnila príčinu úmrtia bývalého bieloruského hokejistu. Spáchal samovraždu

Konstantin Koľcov (uprostred), Nicklas Danielsson a Mattias Backman bojujú o puk v zápase Bielorusko - Švédsko v rámci Euro Hockey Challenge 10. apríla 2012.
Konstantin Koľcov (uprostred), Nicklas Danielsson a Mattias Backman bojujú o puk v zápase Bielorusko - Švédsko v rámci Euro Hockey Challenge 10. apríla 2012. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. mar 2024 o 17:58

Bývalý bieloruský reprezentant zomrel vo veku 42 rokov.

MIAMI. Príčinou úmrtia bývalého bieloruského hokejistu Konstantina Koľcova bola samovražda. Informovala o tom podľa AFP polícia v okrese Miami-Dade. Koľcov zomrel vo veku 42 rokov.

"Políciu v Miami zavolali do rezortu St. Regis Bal Harbour o 12.39 miestneho času na základe informácie, že muž skočil z balkóna budovy. Začali sme vyšetrovanie a neobjavili žiadne podozrivé okolnosti," vyhlásil hovorca polície Miami Argemis Colome.

O úmrtí doterajšieho asistenta trénera tímu Salavat Julajev Ufa informovala už skôr Bieloruská hokejová federácia i klub KHL.

„Bol to silný a veselý človek, hráči, kolegovia, fanúšikovia ho milovali a rešpektovali. Navždy sa zapísal do histórie nášho klubu," napísal ruský klub.

Koľcov bol partner tenistky Aryny Sabalenkovej, dvojnásobnej grandslamovej šampiónky. Navštevoval s ňou tenisové turnaje po celom svete.

Počas svojej kariéry reprezentoval Bielorusko na ZOH 2002 i 2010 a deviatich svetových šampionátoch. Pôsobil aj v NHL, v troch sezónach za Pittsburgh Penguins odohral spolu 144 zápasov a nazbieral v nich 38 bodov (12+26).

Pittsburgh ho draftoval v roku 1999 v prvom kole z 18. miesta. V príspevku na sociálnej sieti X vyjadril klub NHL "najhlbšiu sústrasť rodine a priateľom" Kolcova.

Hral aj za Junosť Minsk, Severstaľ Čerepovec, Metallurg Novokuzneck, AK Bars Kazaň, Spartak Moskva, Dinamo Minsk, Ufu, Atlant Mytišči a v zámorskej AHL za Wilkes–Barre/Scranton.

S Ufou vyhral ruskú Superligu (2007/08) a neskôr aj KHL (2010/11). Kariéru ukončil v novembri 2016, potom sa venoval trénerstvu aj pri bieloruskej reprezentácii.

S bývalou manželkou Juliou má tri deti, rozviedli sa v roku 2020. So Sabalenkovou boli oficiálne spolu od júna 2021.

Sabalenková ho v príspevkoch na sociálnej sieti X opisovala ako "najlepšieho muža na svete" a a napísala aj "robí ma šťastnou každý deň".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Polícia zverejnila príčinu úmrtia bývalého bieloruského hokejistu. Spáchal samovraždu