Winnipeg Jets predĺžili zmluvu s generálnym manažérom

Hokejisti tímu Winnipeg Jets.
Hokejisti tímu Winnipeg Jets. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. máj 2022 o 08:29

Kevin Cheveldayoff predĺžil s klubom o tri roky.

WINNIPEG. Generálny manažér Winnipegu Jets Kevin Cheveldayoff ostáva v organizácii. S klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy o tri roky.

Informuje o tom Ken Wiebe zo Sportsnetu.

Cheveldayoff sa dočkal predĺženia kontraktu napriek nevydarenej sezóne. "Stíhačky" skončili na šiestom mieste v Centrálnej divízii a do play off im chýbalo osem bodov.

Cheveldayoff je tretím najdlhšie pôsobiacim generálnym manažérom v NHL, keďže do tímu prišiel v septembri 2011. Na svojich postoch pôsobia dlhšie iba Doug Armstrong (St. Louis) a David Poile (Nashville).

Päťdesiatdvaročný kanadský forvard je jediným generálnym manažérom, ktorý viedol klub od presťahovania z Atlanty.

Za ten čas sa Winnipeg dostal do play off len v piatich z jedenástich sezón, hoci väčšina týchto účastí prišla v posledných rokoch. Ich séria štyroch po sebe idúcich postupov sa skončila v prebiehajúcom ročníku

Cheveldayoff vybudoval silné jadro, ktoré okrem iných tvoria brankár Connor Hellebuyck, center Mark Schiefele, krídelníci Kyle Connor a Nikolaj Ehlers, a obranca Josh Morrissey. Napriek tomu sa však len raz dostali do finále Západnej konferencie a dvakrát prešli z prvého kola.

Manažéra čakajú veľké rozhodnutia. Po sezóne, ktorá sa skončila sklamaním, budú na pretrase aj veľké mená, napríklad Mark Scheifele.

Sám Scheifele vniesol medzi fanúšikov klubu zmiešané pocity. "Potrebujem vedieť, kam tento tím smeruje a aké budú prípadné zmeny. Musím myslieť na svoju kariéru a na to, čo bude pre mňa najlepšie," vyjadril sa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Winnipeg Jets predĺžili zmluvu s generálnym manažérom