Obháji zlato? Kanada nastúpi na MS U20 s pravdepodobnou jednotkou draftu aj obrancom z NHL

Kanaďania oslavujú zisk titulu na MS v hokeji do 20 rokov 2023.
Kanaďania oslavujú zisk titulu na MS v hokeji do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. dec 2023 o 07:32

Pozvánku dostal aj syn bývalého českého reprezentanta.

OTTAWA. Kanadský hokejový zväz Hockey Canada v stredu zverejnil finálnu nomináciu na MS v hokeji do 20 rokov 2024 vo Švédsku.

Obhajovať zlato za chystá 22 hokejistov. Jednu miestenku Kanaďania nechali voľnú, dúfajú, že z NHL získajú Zacha Bensona (Buffalo) alebo Matta Poitrasa (Boston).

Jediným hráčom z NHL v zostave je momentálne obranca Tristan Luneau z Anaheimu. V prebiehajúcom ročníku odohral 7 duelov so ziskom gólu a 2 asistencií.

Hviezdou tímu bude 17-ročný forvard Macklin Celebrini. Ten je predpokladanou jednotkou draftu 2024.

Pozvánku dostal aj obranca Oliver Bonk. Ide o syna bývalého českého centra Radka Bonka, niekdajšieho majstra sveta.

Nominácia Kanady na MS v hokeji U20 2024

Útočníci: Owen Allard (Soo/OHL), Owen Beck (Peterborough/OHL), Macklin Celebrini (Boston/NCAA), Easton Cowan (London/OHL), Nate Danielson (Brandon/WHL), Jordan Dumais (Halifax/QMJHL), Conor Geekie (Wenatchee/WHL), Fraser Minten (Saskatoon/WHL), Carson Rehkopf (Kitchener/OHL), Matthew Savoie (Wenatchee/WHL), Matthew Wood (UConn/NCAA), Brayden Yager (Moose Jaw/WHL)

Obrancovia: Oliver Bonk (London/OHL), Jake Furlong (Halifax/QMJHL), Maveric Lamoureux (Drummondville/QMJHL), Tristan Luneau (Anaheim/NHL), Denton Mateychuk (Moose Jaw/WHL), Tanner Molendyk (Saskatoon/WHL), Noah Warren (Victoriaville/QMJHL)

Brankári: Scott Ratzlaff (Seattle/WHL), Mathis Rousseau (Halifax/QMJHL), Samuel St. Hilaire (Sherbrooke/QMJHL)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»MS v hokeji U20 2024»Obháji zlato? Kanada nastúpi na MS U20 s pravdepodobnou jednotkou draftu aj obrancom z NHL