Slafkovského bol plný ľad. Trafil žrď, asistoval, aj zosmiešnil súpera

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: HC TPS/ facebook)
Sportnet|27. mar 2022 o 18:20

Slovenský hokejista odohral vydarené stretnutie.

BRATISLAVA. Hokejisti TPS Turku úspešne vstúpili do play off fínskej Liigy. Na domácej výhre 2:0 nad IFK Helsinki sa podieľal aj Juraj Slafkovský, ktorý asistoval na otváracom góle Kanaďana Tylera Steenbergena.

Bronzový medailista z Pekingu sa postaral o plynulý prechod cez modrú čiaru. K jeho prihrávke sa dostal Steenbergen, obkorčuľoval bránu a šikovne skóroval. 

Nebol to však jediný svetlý moment košického rodáka. Fanúšikov na tribúnach pobavil aj tým, ako sa šikovne vyhol 35-ročnému Petterimu Wirtanenovi.

Celkovo odohral 14:07 minúty, štyrikrát vystrelil na bránku, čo bol tretí najvyšší počet spomedzi všetkých hráčov. Okrem asistencie a plusového bodu si odsedel na trestnej lavici aj menší trest za hákovanie.

Okrem iného mohol Slafkovský aj skórovať. V druhej tretine vystrelil švihom z pravého kruhu na vhadzovanie, ale trafil len pravú spojnicu súperovej bránky.

V prípade, že by jeho tím vypadol v 1. kole play off by bol veľkou oporou slovenskej reprezentácie, ktorú čaká svetový šampionát v Piešťanoch. Cieľom bude vrátiť slovenský hokej v tejto kategórii medzi najlepších.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fínsko»Slafkovského bol plný ľad. Trafil žrď, asistoval, aj zosmiešnil súpera