Wright bol na večeri s Canadiens. Slafkovský ho zotrel jednou vetou

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|4. jún 2022 o 12:30

Pred draftom NHL prebieha aj "mediálna prestrelka".

BRATISLAVA. Najvyššie draftovaným Slovákom v NHL je Marián Gáborík, ktorého si v roku 2000 vybrala Minnesota z tretieho miesta.

Je však veľmi pravdepodobné, že trenčiansky rodák a víťaz Stanleyho pohára sa bude z tohto honoru tešiť už len približne mesiac. 

Prekonať by ho mal Juraj Slafkovský, ktorý je vo viacerých rebríčkoch najlepším európskym korčuliarom a fantastickým spôsobom mu v mladom veku vyšli bronzové olympijské hry a tiež MS vo Fínsku.

Okrem neho sa v súvislosti s možnou jednotkou draftu skloňuje de facto len jedno meno - Shane Wright. Ich osud má v rukách Montreal Canadiens, ktorý vyhral draftovú lotériu, a tak si 7. júla bude vyberať ako prvý. 

Portál CBS Sports informoval, že 18-ročný Kanaďan absolvoval v piatok večeru s predstaviteľmi kanadského klubu.

"Som súťaživý. Vždy chcem byť prvý a najlepší," povedal Wright, ktorý nedávno pre TSN uviedol, že si podľa jeho názoru zaslúži byť draftovou jednotkou.

Wright si večeru užil a spomenul aj jeden vtipný moment. 

"Chystal som sa objednať si a povedal som: 'Pozeral som sa na steak, ale je dosť drahý, 60 dolárov'. A oni na to: 'Ale, daj si ho.' Tak som sa radšej uistil, že je všetko v poriadku," povedal Wright.

Zámorských novinárov logicky zaujímalo aj to, či večeru absolvoval Slafkovský.

Ten ich prekvapil svojou odpoveďou, že žiadnu večeru s Canadiens nemal. Trefne však ohľadom tejto témy povedal: "Myslím si, že rozhovor, ktorý sme mali, im možno, rovnako ako mne, chutil viac."

Následne reagoval aj na Wrightove slová o tom, že si Kanaďan zaslúži byť jednotkou draftu. "To si myslí on. Ja si myslím niečo iné," dodal Slafkovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Wright bol na večeri s Canadiens. Slafkovský ho zotrel jednou vetou