Slafkovský stavil na dlhodobú istotu. Nová zmluva sa javí ako výhra pre obe strany

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: X / Montreal Canadiens)
Ondrej Rusnák|2. júl 2024 o 13:00

Slovenský útočník podpísal osemročnú zmluvu s Montrealom Canadiens v hodnote 60,8 milióna dolárov. Plynúť začne od sezóny 2025/26.

MONTREAL. Juraj Slafkovský bol ešte v novembri minulého roka takmer poslaný na farmu. Od tohto kroku manažmentu Montrealu ho zachránil tréner Martin St. Louis, ktorý chcel naďalej pracovať na rozvoji nášho reprezentanta napriek jeho nízkej produktivite.

Druhá časť sezóny však Slafkovskému vyšla na výbornú a sezónu skončil s 50 bodmi a 20 gólmi na svojom konte.

Ten istý manažment Montrealu, konkrétne generálny manažér Kent Hughes, využil prvú príležitosť zaviazať si jednotku draftu z roku 2022 na najdlhšie možné obdobie.

Osemročná zmluva pristála na podpis pred Slafkovským rok pred začiatkom jej plynutia. V prvý možný deň, keď mohla byť ponúknutá. To hovorí za veľa.

Podpisuje sa potenciál hráča

Čerstvo podpísaný Slafkovského kontrakt nápadne pripomína zmluvu Jacka Hughesa z New Jersey Devils. Ten, ako jednotka draftu z roku 2019, sa podobne ako Slafkovský trápil v prvej polovici trojročného nováčikovského kontraktu.

Diabli mu po prvom zlepšení sa na začiatku tretej sezóny okamžite ponúkli osemročnú zmluvu na 64 miliónov dolárov. Mnohým sa to zdalo enormne veľa, dať toľko peňazí nepreverenému hráčovi.

New Jersey sa risk vyplatil. Dnes sa táto zmluva považuje v NHL za jednu z najlepších a ďalšími rokmi sa pre neustále zvyšujúci sa platový strop a zlepšujúcu sa výkonnosť Hughesa stáva ešte výhodnejšou.

Pravdou je, že v čase podpisu zmluvy si až takú vysokú zmluvu nezaslúžil. New Jersey si však kupovali Hughesov potenciál a nie jeho dovtedajšie výkony. To isté očakáva manažment Montrealu od Slafkovského kontraktu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský stavil na dlhodobú istotu. Nová zmluva sa javí ako výhra pre obe strany