Slafkovský: Slovenskí fanúšikovia sa o hokej zaujímajú viac ako tí v Montreale

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|15. mar 2024 o 06:45

Slafkovský je rád, že Slovákov na zápasoch NHL pribúda.

MONTREAL. Slovenskí hokejoví fanúšikovia dostali od nedávnej jednotky draftu Juraja Slafkovského veľký kompliment. A to priamo na oficiálnych webových stránkach NHL.

Na tých už po niekoľkýkrát vyšiel jeho blog, v ktorom sa okrem iných tém venuje práve fanúšikom. Povedal, že na tlak priaznivcov v Montreale si nemusel príliš zvykať - bol naučený z rodnej krajiny.

"Počas tripov do NHL aj na domácich zápasoch sledujem slovenských fanúšikov v hľadiskách. Snažím sa im vždy hodiť nejaký puk, aby mali nejakú pamiatku, keď už prileteli takto ďaleko. Dokonca mi pripadá, že fanúšikov zo Slovenska na NHL pribúda a som za to veľmi rád," píše mladík.

"Čo sa týka popularity v Montreale, tak to ide trochu mimo mňa, pretože na ulicu ani veľmi nechodím - som lenivý. Nie, to len žartujem. Ale pripadá mi, že na Slovensku je záujem fanúšikov ešte intenzívnejší ako v Montreale, takže sa s tým dokážem v pohode popasovať. 

Fanúšikovia v Montreale sú však určite najlepší v lige. To nepochybne. Vo všetkých domácich zápasoch cítime obrovskú podporu. Aj vďaka nim som veľmi rád, že môžem hrať práve tu."

Devätnásťročný Košičan sa môže hrdiť tým, že je hviezdou pre fanúšikov Montrealu i Slovenska. Dokázať to v takomto veku pri tak náročných priaznivcoch je samo osebe dôkazom jeho hokejových kvalít.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský: Slovenskí fanúšikovia sa o hokej zaujímajú viac ako tí v Montreale