Slafkovského sa dá triafať, pretože sa nepozerá, tvrdí expert

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet - Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|21. dec 2022 o 11:28

Elliotte Friedman uvažuje, či by nebolo lepšie, keby si dal Slovák v NHL pauzu.

MONTREAL. Známy zámorský insider Elliotte Friedman povedal, čo si myslí o tom, že Juraj Slafkovský je v NHL často terčom tvrdých hitov súpera.

Táto otázka prišla po tom, ako Slováka čistým bodyčekom trafil obranca Arizony Coyotes Shayne Gostisbehere. Predtým sa to stalo už viackrát. Slafkovského bolestivo narazili Schenn, Brown či Dickinson.

"Nie sú ešte ani Vianoce a videli sme už štyri veľké kolízie, v ktorých bol Juraj Slafkovský," uvádzal otázku Jeff Marek, ktorý dodal, že určite mu tréner Martin St. Louis hovoril, že hlavu musí mať hore.

"Keď hľadím na ten hit (Gostisbehereho), prichádza mi na um jediné. Súperi vedia, že tohto hráča sa dá triafať, pretože sa nepozerá," povedal Friedman v Jeff Marek Show.

"Vidím to tak, že Shayne Gostisbehere si uvedomil, kto je na ľade, že toto je hráč, ktorý sa dostáva do situácií, kde môže inkasovať hit, a tak ho zasiahol."

Friedman pripomenul, že Gostisbehere nie je hráč, ktorý rozdáva hity často.

Marek rozmýšľa, či sa Slafkovského taktiež netýka takzvaný "Lindrosov syndróm", teda to, že vždy predtým bol väčší ako ostatní, a teraz je v lige, kde to už neplatí.

Friedman do debaty pridal otázku, či by nebolo správne vynechať ho zo zostavy, kým sa nenaučí takýmto situáciám predchádzať.

Juraj Slafkovský v tejto sezóne nastúpil len v NHL za Montreal Canadiens. Odohral 27 zápasov a získal desať bodov (4+6).

Aj keď je nepravdepodobné, že Slovensko posilní na juniorských MS, ktoré sa začínajú 26. decembra, možné to stále je.

V poslednom zápase proti Arizone ho tréner St. Louis nechal na striedačke. V tretej tretine odohral len dve krátke striedania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovského sa dá triafať, pretože sa nepozerá, tvrdí expert