Prečo si Montreal vybral Slafkovského? Canadiens zverejnili exkluzívne zábery z draftu

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022.
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|26. aug 2022 o 15:05

Montreal Canadiens odhalili fanúšikom zákulisie draftu.

MONTREAL. Montreal Canadiens v júli ohromili hokejový svet, keď sa rozhodli využiť prvú voľbu v drafte na Slováka Juraja Slafkovského. Dlho predpovedaná jednotka, Kanaďan Shane Wright, tak spadol až na štvrtú priečku.

Čo stálo za ich rozhodnutím? Odpoveď, na ktorú čakali mnohí, je zahrnutá v novom dokumente. Ten na YouTube zverejnila samotná organizácia.

Najprv v ňom ukazuje pohovory s talentmi, kde sú zverejnené zábery so Slafkovským i Filipom Mešárom. Potom divák nahliadne do diskusie skautov, z ktorej je cítiť, že sa rozhodnutie nerodilo ľahko.

Vraví sa, že sa jednotka v Montreale musí popasovať s veľkým tlakom. Práve toto už slovenský mladík ukázal.

"Päťmiliónová krajina rozpráva o tomto chlapcovi tri-štyri roky. Čelí tlaku celej krajiny. A zatiaľ to zvládal neuveriteľne dobre," povedal o Slafkovskom skaut Nick Bobrov.

Canadiens učarovalo, ako sa Košičan zápas čo zápas zlepšoval. Vrcholom jeho sezóny boli olympijské hry, kde ako najužitočnejší hráč doviedol Slovensko k bronzovým medailám.

VIDEO: Montreal Canadiens a draft NHL 2022

Video zobrazuje aj výber číslo 26, z ktorého si Habs vybrali Filipa Mešára.

"Po tomto budeme mať celú jednu krajinu fanúšikov, však?" reagoval na rozhodnutie svojho realizačného tímu generálny manažér Kent Hughes.

Okrem dua Slovákov si Montreal počas domáceho draftu vybral aj Owena Becka, Lanea Hutsona, Vinzenza Rohrera, Adama Engstroma, Cedricka Guindona, Jareda Davidsona, Emmetta Croteaua, Petteriho Nurmiho a Miguela Tourignyho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prečo si Montreal vybral Slafkovského? Canadiens zverejnili exkluzívne zábery z draftu