Slafkovský patrí do novej generácie hviezd NHL, myslí si expert. Vynechal ale Bedarda

Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu
Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu (Autor: Sébastien Gervais)
SITA|27. sep 2024 o 12:35

Som pripravený začať tam, kde som skončil, uviedol Slovák v službách Montrealu.

MONTREAL. Juraj Slafkovský bol pred dvoma rokmi draftová jednotka, ale nezažil taký suverénny vpád do NHL ako jeho slávni predchodcovia Alexander Ovečkin, Sidney Crosby, Parick Kane, Auston Matthews, Nathan MacKinnon a Connor McDavid.

Neužíval si ani príliš veľkú pozornosť fanúšikov a médií. To však neznamená, že jedného dňa sa nestane takou žiarivou hviezdou, akými sú spomenutí hokejisti.

Zámorský expert Stephen Whyno si myslí, že Slafkovský môže byť predvoj novej skvelej generácie hráčov, kam zaradil zatiaľ poslednú draftovú jednotku Macklina Celebriniho, Willa Smitha, Quintona Byfielda, Lana Hutsona, Matveja Mičkova, JJ Peterku a Luka Hughesa.

Tak trochu zabudol na Connora Bedarda, ktorý sa draftovou jednotkou stal rok po Slafkovskom.

"Slafkovský, Peterka, Hughes a Byfield už majú isté skúsenosti a teraz je čas ukázať, že môžu byť medzi najlepšími v lige. Nováčikovia ako Celebrini, Smith, Mičkov či Hutson si to zasa môžu rozdať o Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny," myslí si reportér AP.

Slafkovský ocenil, že sa výhľadovo ocitol v tejto spoločnosti. "Je to skvelé byť toho všetkého súčasťou a ja chcem byť toho súčasťou. Dúfam, že ako nastupujúca mladá generácia dosiahneme veľké veci," uviedol Slafkovský.

Najužitočnejší hráč hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu sa podľa Whyna vo svojej nováčikovskej sezóne NHL 2022/2023 v drese Montrealu trápil.

V uplynulom ročníku však Slafkovský "päťnásobne zvýšil svoju produkciu s 20 gólmi, 30 asistenciami a 50 bodmi a naznačil veľké veci. "Som pripravený začať tam, kde som skončil," uviedol košický rodák s fínskou hokejovou minulosťou.

Slafkovský na jar podpísal predĺženie zmluvy na osem rokov v hodnote vyše 60 miliónov dolárov. Teraz je na robustnom slovenskom útočníkovi, aby si to zaslúžil.

"Chcem im len ukázať, že sa rozhodli správne. Mám pocit, že jediný spôsob, ako to môžem urobiť, je každý deň dokazovať výkonmi na ľade aj v príprave, kam patrím," dodal Slafkovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský patrí do novej generácie hviezd NHL, myslí si expert. Vynechal ale Bedarda