Útočník Kladna nevidí problém v angažovaní Hudáčka z KHL: Každý máme nejaké videnie sveta

Július Hudáček v drese tímu KHL Spartak Moskva.
Július Hudáček v drese tímu KHL Spartak Moskva. (Autor: TASR)
SITA|4. jan 2024 o 14:16

Radek Smoleňák zohral dôležitú úlohu pri angažovaní 35-ročného Slováka.

BRATISLAVA. Nedávno sa objavili informácie, že slovenský hokejový brankár Július Hudáček podpíše zmluvu s Hradcom Králové, ale nestalo sa tak.

Krátko po novom roku sa bývalý reprezentant Slovenska a účastník piatich majstrovstiev sveta upísal českému klubu, ohlásil však angažmán v tíme Rytíři Kladno.

Klubu českej hokejovej legendy Jaromíra Jágra patrí v extraligovej tabuľke aktuálne predposledná trinásta priečka a v stredu prehral práve na ľade Hradca Králove (2:4).

"Prišli sme o brankára Brízgalu a s jeho návratom to nebude jednoduché. Niečo sme museli vymyslieť. Padali rôzne mená a vyšiel z toho Hudáček.

Verím, že práve on nám pomôže. Potrebovali sme popri Landonovi Bowovi druhého vyrovnaného brankára," vysvetlil útočník Kladna Radek Smoleňák v rozhovore na webe iDnes.cz.

Práve Smoleňák zohral dôležitú úlohu pri angažovaní 35-ročného Slováka, keďže práve on ho oslovil s ponukou.

Českým médiám musel odpovedať aj na otázku, či Kladnu neprekáža, že Hudáček predtým chytal v Kontinentálnej hokejovej lige aj v čase, keď sa už začala ruská vojenská agresia voči Ukrajine.

"Pozerám sa na nás, aby sme víťazili. Politiku neriešim. Každý máme nejaké videnie sveta, ja riešim Kladno.

Ak by som mal hrať iba s hráčmi, ktorí majú rovnaké politické názory ako ja, tak by tie tímy vyzerali úplne inak. Pre mňa je dôležité, že Julo nám chce pomôcť a ja verím, že aj pomôže," dodal Smoleňák.

"Som rád, že som tu, pretože Kladno je klub s veľkou históriou. Zároveň mám rád aj športové výzvy a toto je jedna z nich.

Rytieri už dlho nehrali play-off a ja by som chcel k tomuto cieľu pomôcť," vyhlásil Hudáček, ktorý v minulosti chytal v Česku aj za Spartu Praha a Pardubice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Útočník Kladna nevidí problém v angažovaní Hudáčka z KHL: Každý máme nejaké videnie sveta