Hudáček prehovoril o odchode do KHL. Či tam budem hrať, vojnu neovplyvní, vraví

Július Hudáček.
Július Hudáček. (Autor: TASR)
Sportnet|13. sep 2022 o 22:20

Slovenský brankár sa upísal klubu Barys Nur-Sultan.

BRATISLAVA. Kým v mnohých krajinách, ako napríklad v Česku, iba minimum hokejistov kývlo na ponuku z KHL v čase vojenskej agresie Ruska na Ukrajine, rady Slovákov v tejto lige sa rozšírili už na číslo osem.

Naposledy oznámil prestup do klubu Barys Nur-Sultan skúsený brankár Július Hudáček.

"Volali mi a som rád, že môžem ísť do takého veľkého klubu ako je Barys," povedal pre RTVS.

Hovorí, že tím si ho vybral práve pre jeho bohaté skúsenosti. "Kde som bol, tam som chytal 90 percent zápasov. Aj na to sa pozerali. Musím zaklopať, že som nemal žiadne zranenia. Verím, že to tak bude pokračovať," vraví.

Slovenský zväz ľadového hokeja vo svojom stanovisku rozhodol, že aj hokejisti pôsobiaci v KHL môžu prísť do reprezentácie. Opačne sa rozhodlo napríklad susedné Česko, ktoré týchto hráčov vylúčilo.

Toto sa zrejme Hudáčka nebude týkať, keďže už minulý rok ukončil reprezentačnú kariéru.

Tvrdí však, že aj on mal morálnu dilemu, či ísť v čase vojny do ruskej hokejovej súťaže.

"Riešil som morálnu dilemu. Ale či ja ako brankár alebo akýkoľvek iní hokejisti budeme hrať v KHL, myslím si, že toto neovplyvní, či vojna na Ukrajine bude alebo nebude a či bude ruská agresia pokračovať alebo nie," uzavrel Hudáček.

Hudáček podpísal s tímom Barys Nur-Sultan ročnú zmluvu. V KHL má aktuálne platný kontrakt ďalších sedem slovenských hokejistov. Brankári Adam Húska a Patrik Rybár, obrancovia Christián Jaroš s Michalom Čajkovským a tiež trojica útočníkov Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hudáček prehovoril o odchode do KHL. Či tam budem hrať, vojnu neovplyvní, vraví