Európanom sa do KHL nechce, Slováci sú výnimka. Ďalší je Hudáček

Július Hudáček.
Július Hudáček. (Autor: TASR)
Sportnet|12. sep 2022 o 19:00 (aktualizované 13. sep 2022 o 13:30)

Pre Hudáčka nejde o prvú skúsenosť s KHL.

BRATISLAVA. Ďalší slovenský hokejista odchádza do KHL.

Informácie ohľadom reprezentačného brankára Júliusa Hudáčka priniesol jeho agent, pričom následne túto informáciu zdieľala na sociálnych sieťach RTVS.

Ruské média informovali o tom, že Hudáček podpísal ročnú zmluvu s tímom Barys Nur-Sultan, čo v utorok potvrdil aj kazašský klub. Ten prehral všetky zápasy v úvode nového ročníka a najväčší problém má na brankárskom poste.

"Hráči z Európy po uvalení sankcií na Rusko len neochotne prichádzajú do KHL, ale Slováci sú výnimkou," napísal portál allhockey.ru.

Slovenský zväz ľadového hokeja minulý týždeň oznámil, že prípadná účasť Slovákov v KHL v čase vojny Ruska na Ukrajine nebude prekážkou pre prípadnú pozvánku do reprezentácie. Tá sa bude odvíjať od výkonnosti.

V prípade Hudáčka však zrejme téma reprezentácie nie je na stole, keďže vlani po MS v hokeji ukončil reprezentačnú kariéru. Predtým však bol dlhodobou oporou reprezentácie. V roku 2012 bol pri zisku striebra na majstrovstvách sveta.

Július Hudáček chytal naposledy v Sparte Praha a predtým počas minulej sezóny pôsobil aj v KHL v klube Dinamo Riga, ktorý však po vypuknutí vojny zo súťaže odišiel.

Predtým však strávil Hudáček tri sezóny aj v Spartaku Moskva a po jednej v Severstali Čerepovec a Sibire Novosibirsk.

V KHL má aktuálne platný kontrakt ďalších sedem slovenských hokejistov. Brankári Adam Húska a Patrik Rybár, obrancovia Christián Jaroš s Michalom Čajkovským a tiež trojica útočníkov Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Európanom sa do KHL nechce, Slováci sú výnimka. Ďalší je Hudáček