Posledná rozlúčka s najbližšími. Bratov Gaudreauovcov pochovali v Pensylvánii

Fanúšikovia si uctili Johnnyho Gaudreaua pred štadiónom v Calgary
Fanúšikovia si uctili Johnnyho Gaudreaua pred štadiónom v Calgary (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
TASR|9. sep 2024 o 17:50

Pohrebu sa zúčastnili aj bývalí spoluhráči.

MEDIA. So zosnulým americkým hokejistom Johnnym Gaudreauom a jeho bratom Matthewom sa v pondelok poslednýkrát lúčila najbližšia rodina, priatelia či bývalí spoluhráči. Pohreb sa konal v meste Media v americkom štáte Pensylvánia.

Bratia tragicky zahynuli vo štvrtok 29. augusta, keď ich počas jazdy na bicykli zrazilo auto. Obaja spolu hrali na Boston College, no do NHL napokon prerazil len Johnny.

Počas desiatich sezón odohral v profilige 763 zápasov v dresoch Calgary Flames a Columbusu Blue Jackets. S bratmi sa v oboch mestách vo štvrtok lúčili stovky ľudí.

"Ich spoločnosť si človek jednoducho užíval, každý deň so sebou niesli radosť. Obaja boli veľmi, veľmi talentovaní hokejisti, ale hlavne boli to skvelí ľudia," uviedol asistent univerzitného trénera v Bostone Mike Ayers podľa AP.

Pohreb bratov Gaudreaucov
Pohreb bratov Gaudreaucov (Autor: TASR/AP)

Deň po nehode sa mala vydávať ich mladšia sestra Katie. Po Johnnym zostala vdova Meredith a dve deti, Matthew sa narodenia prvého potomka nedožil.

Jeho manželka Madeline, ktorá očakáva príchod dieťaťa v decembri, spustila zbierku na platforme GoFundMe.

"Matthew nezarábal milióny ako Johnny a v hre nie je ani dôchodok od hráčskej asociácie. Je dôležité, aby si to hokejová komunita uvedomila a pomohla jeho rodine," povedal Michael Myers z tímu ECHL Worcester Railers, kde Matthew odohral dve sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Posledná rozlúčka s najbližšími. Bratov Gaudreauovcov pochovali v Pensylvánii